Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/8

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Årets första mål - men Stahre vill se mer: "Han är inget defensivt as"

Paulinho är en av allsvenskans bästa spelare när han är i form. Mot AIK gjorde han sitt första mål för säsongen – men Häckens tränare Mikael Stahre tycker att det finns mer att hämta av brassen. – Han är en fantastiskt fotbollsspelare men han är inte ett defensivt as just nu, säger han.

Knäskadan höll honom borta från stora delar av hösten. Mot Örebro SK förra helgen gjorde Paulinho sina första spelminuter 2017 – mot AIK kom första målet. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Gustav Berggren fixade en straff som brassen satte komfortabelt. 

– Jag känner mig lycklig för att jag fick spela lite till och att jag kunde göra det tränaren bad mig om - hjälpa laget och komma in och ändra tillställningen ännu en gång. 

"Inget defensivt as"

Mikael Stahre slängde in brassen mot slutet mot den slutkörde Nasiru Mohammed vid ställningen 1–0. Han var nöjd med inhoppet. 

– Han gör ett par bra nummer och visar att han är en duktig fotbollsspelare med fantastiska kvalitéer. Men han har en bit kvar innan han gör 90 minuter. Han är inte ett defensivt as just nu, säger tränaren med glimten i ögat på presskonferensen. 

"Det kommer bli bra"

Anfallstrion som Häcken spelade med i slutet av andra halvlek Farnerud, Kamara och Paulinho är en av svensk fotbolls bästa. Det visade trion inte minst vid Häckens 2–0. Paulinho hittade en djupledslöpande Farnerud som serverade Kamara. 

– Vi håller på och lär oss men det kommer bli bra. Det ser bra ut trots att jag inte tränar så mycket med dem. Ju mer vi tränar desto bättre blir vi. De är bra spelare, säger Paulinho.