"Ångrar inte valet att spela för Bosnien"

ANNONS
|

På fredagkvällen sprang Zlatan Muslimovic ut på Råsunda fina gräsmatta. En arena som han kunde ha besökt mycket oftare om dåvarande förbundskaptenen för U21-landslaget Göran Göransson tagit ut honom.

- Jag är oerhört tacksam mot Sverige, landet har givit mig och min familj väldigt mycket men jag ångrar inte mitt val att spela för Bosnien. Jag har fortfarande kvar mitt dubbla medborgarskap.

Zlatan Muslimovic spelade bland annat för IFK Göteborg i slutet av 90-talet och han glömmer inte tiden på Kamratgården.

- Den var grym och skulle jag flytta hem är det Blåvitt som gäller, säger 29-åringen.

Är det aktuellt?

ANNONS

- Nej, absolut inte. Jag trivs fantastiskt bra i PAOK Thessaloniki och har ytterligare ett år kvar på kontraktet.

Han lämnade Sverige 1999 för spel i Udinese och efter knappt tio år i Italien flyttade han till Grekland. I år vann han mötena mot Olof Mellbergs Olympiakos och Daniel Majstorovic (AEK). Samma duo han kommer att tampas med i kväll.

Zlatan Muslimovic gjorde landslagsdebut 2006 och har lyckats bra. Facit efter 21 matcher är elva mål, alltså ett målsnitt på över 50 procent.

Släkt och vänner bor kvar i Göteborg och brorsan Darmin har organiserat så att inte mindre än runt 20 busslaster lämnar Västsverige på förmiddagen för att se matchen i kväll.

- Vi har alltid mycket folk när vi spelar, men det här kommer att bli en väldigt speciell match på många sätt, säger Zlatan Muslimovic.

Ålder: 29.

Född: Banja Luka, Bosnien–Hercegovina.

Klubb: PAOK Thessaloniki.

Landslagspremiär: 2006.

Landskamper: 21.

Landskampsmål: 11.

ANNONS