Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

”Är som att vi möter Barcelona”

Örgryte var aldrig nära att ta poäng av Helsingborg. Målvakten Stojan Lukic skräder inte orden om Rödblåtts insats. – Det är nästan pinsamt vad vi presterar här ute, säger han.

Lukic var en av hemmaspelarna med mest att göra på söndagskvällen. Veteranen fick 22 avslut mot sig och klarade 19 av dem. Det kunde ha varit betydligt fler.

– Vi ska vara glada att det barastår 1-0 efter första halvlek. Det ska vi vara jävligt glada för. Det kunde stått 4-0. De får sina mål. Jag har egentligen inga ord, säger han.

Vad beror er prestation på?

– Vi faller igenom totalt. Det är nästan pinsamt vad vi presterar här ute. Jag vet inte om det är att folk är för nervösa eller vad det är men såhär kan det inte se ut. Det är bedrövligt.

Hur var känslan hos er innan?

– Det var jättebra känsla. Det kändes som vi skulle ta tre poäng. Man märker tidigt att de äger matchen. Vi har respekt för dem. Det är som att vi möter Barcelona. Det är löjligt nästan.

Hur orolig är du inför sista omgången?

– Jag hoppas vi har lärt oss någonting av den här matchen. För att såhär kan det inte se ut nästa match. Då har vi en stor chans att få kvala.

Hur överraskad är du över er prestation?

– Jätteöverraskad. Jag trodde inte att vi skulle vara såhär ängsliga eller rädda. Jag har inget svar. Vi kollapsar. Jag har inget svar men jag vet inte om folk inte klarar av trycket. Jag är jätteförvånad.

Vad måste ni fokusera på veckan som kommer?

– Nu får man vara besviken i dag. Från och med i morgon får man börja ladda om och tänka på sista matchen. Vi behöver plocka minst en poäng på den matchen, då är vi klara. Vi behöver bara glömma den här matchen snabbt och fokusera på Värnamo.

Bottenstriden i superettan är jämn och högst levande inför sista omgången. Fem lag finns inom loppet av två poäng. Öis och Gais är två av dem. Allt kommer avgöras nästa lördag.

– Det är tajt. Men jag tror att vi måste ta vår poäng. Vi kommer inte kunna förlita oss på några andra. Vi måste ta vår poäng, så är det bara, säger Stojan Lukic.