Ännu inget besked om Elmander

ANNONS
|

Däremot verkade han, enligt Sportbladet, vara på mindre gott humör efter undersökningen.

Johan Elmander kom till IFK-kliniken, Ortocenter, vid Sahlgrenska sjukhuset strax före klockan ett i dag. Han hade en krycka och foten i ett stödgips efter smällen i sista ligamatchen i lördags.

Efter en halvtimme kom han ner från tredje våningen tillsammans med landslagets sjukgymnast Johan Sandberg för att berätta att han inte hade så mycket att berätta.

Svaret på undersökningen presenteras av förbundskapten Erik Hamrén på landslagets presskonferens klockan sex i eftermiddag.

Johan Elmander hade svårt att säga något som sin status. Det här är första gången han drabbas av en spricka i ett mellanfotsben.

ANNONS

- Hade det varit en bristning eller någonting liknande hade jag kunnat säga så mycket mer. Då hade jag haft något att jämföra med.

Har du pratat något med läkaren Leif Swärd som ska undersöka dig i dag?

- Nej ingenting, bara en kort signal i går att vi skulle mötas här. Samtidigt är det svårt att prata om det här på telefon.

Äter du smärtstillande?

- Nej

Hur ont har du?

- Jag kan ju stödja på foten. Om jag står lite för länge känner jag hur blodet kommer ner i foten, så det handlar om högläge.

Du verkar vara på gott humör?

- Vad en resultatet kommer att vara så är det sånt som händer. Det är fotboll och förhoppningsvis kommer det nåt gott ur det. Om beskedet skulle visa sig vara negativt, då får jag åka på semester.

Marcus Allbäck sa i går att du själv var pessimist vid skador?

- (Skratt.) Bättre att vara det, då kanske inte smällen blir så hård om det är negativt besked. Men självfallet vill jag vara med i ett mästerskap.

Sen tog Johan Elmander adjö och hissen upp till tredje våningen igen. Där väntade han på att doktor Swärd skulle operera färdigt.

ANNONS
ANNONS