Benjamin Nygren.
Benjamin Nygren. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ännu ett utlandsproffs i träning med IFK Göteborg

Marcus Berg, Mattias Bjärsmyr, Carl Starfelt, Pontus Dahlberg – och nu även Benjamin Nygren. De blåvita utlandsproffsen flockas kring Kamratgården.

ANNONS
|

Det råder speciella tider i fotbollsvärlden. I spåren av coronaviruset har liga efter liga satts på paus. I vissa fall till och med ställts in helt.

För att hålla igång kropp och form tränar flera svenska utlandsproffs med allsvenska klubbar. Viktor Claesson med Djurgårdens IF och Zlatan Ibrahimović med Hammarby IF, till exempel.

Även IFK Göteborg har besök av forna gamla spelare. Flera stycken till och med.

Det började med att Carl Starfelt (FC Rubin Kazan) och Pontus Dahlberg (Watford FC) dök upp. Sedan anslöt Marcus Berg (FC Krasnodar) och Mattias Bjärsmyr (Gençlerbirliği SK).

LÄS MER:Blåvitts plan – så ska klubben betala för hemvändarna

Under fredagen kom så ett femte namn: Benjamin Nygren (KRC Genk). Anfallaren tränade vid sidan av tillsammans med bland annat Marcus Berg och Rasmus Wikström.

ANNONS

– Det är riktigt roligt att de vill vara kring oss, med oss, runt oss! Skitkul, helt ärligt, säger sportchef Kennet Andersson.

Hur länge stannar de?

– Det är lite oklart när de ska åka tillbaka till sina klubbar, men jag tror att några stannar nästa vecka också.

"En väldigt klok spelare och människa"

Vad gäller Benjamin Nygren så såldes han som bekant till belgiska KRC Genk för en rekordsumma (53 miljoner) under förra sommaren.

Utlandsäventyret började bra för den 18-årige talangen. Han var med och spelade hem den belgiska supercupen och fick speltid i de två första ligaomgångarna.

LÄS MER:Ett stort steg mot världstoppen

Efter det tog det närmast tvärstopp. Nygren spelade inte mer under den resterande delen av ligasäsongen.

– Jag gjorde det bra i början, men sedan blev det som att vi spelade en dålig halvlek mot Mechelen och att det gick ut över mig. Tycker jag, har Nygren tidigare berättat för GP.

LÄS MER: Nygren: "Det var en riktigt skum situation – inte normalt"

Kennet Andersson nu:

– De har bytt tränare och sådär, men de verkar ha en bra dialog och det är det viktigaste. Det verkar också vara en jäkla bra kvalitet på träningarna. Sedan är det klart att man alltid vill spela oavsett ålder. Samtidigt är Benjamin en väldigt klok spelare och människa som förstår att det kan ta tid.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS