Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ännu ett blåvitt förvärv

Det skrivs blåvita kontrakt på löpande band just nu. Isländske mittfältaren Elmar Bjarnarson har skrivit på för IFK Göteborg till och med säsongen 2012. Dessutom har Robin Söder och Erik Lund förlängt sina kontrakt.
Tidigare i veckan blev finske u21-landslagsmannen Tuomo Turunen klar för serieledaren. I går gjordes det klart med ett halvårslån av Hannes Stiller från Qviding. Skyttekungen är därmed tillbaka där han tidigare spelat u-lagsfotboll, då under namnet Tobiasson.
Nu är islänningen Elmar Bjarnarson klar.
- En offensiv spelare, mittfältare. Vi tror att han kommer att passa bra in hos oss. Vi har följt honom under en längre tid, säger sportchefen Håkan Mild till GP.
Karriären inleddes i KR Reykjavik, fortsatte i skotska Celtic och därefter i norska Start och FC Lyn. 23-åringen har spelat 3 A-landskamper.
Den senaste tidens skador förvandlade på kort tid en bred trupp till en skadeskjuten sådan. Nu är det problemet löst, enligt sportchefen.
- Skadorna har påverkat, absolut. Hade vi inte fått dem kanske vi inte hade värvat alla just nu, men kanske på sikt, säger Mild.
Robin Söder och Erik Lund har förlängt sina avtal över säsongen 2013.

IFK Göteborg går in i den tredje kvalomgången till UEFA Europa League där Blåvitt ställs mot israeliska Hapoel Tel Aviv FC. Första matchen spelas hemma på Gamla Ullevi torsdagen den 30 juli med avspark 19.00. En vecka senare spelas returen i Israel.