Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Häckens Paulinho mot Qvidings Fredrik Martinsson i en cupmatch i augusti. Bild: NICKLAS ELMRIN

Ännu en Qvidingtalang klar för Gais

Gais satsning på utvecklingsbara spelare fortsätter. Senast i raden att checka in på Gaisgården är Fredrik Martinsson, 22.
– Jag ser verkligen fram emot det här, säger han.

GP har tidigare skrivit om Gais intresse för den talangfulle wingbacken. Under året har han spelat för Qviding i division 2 och där svarat för en mycket stark insats och bidragit till lagets avancemang i seriesystemet till division 1.

Fem mål och 15 assist från en högerbacksposition imponerade på flera av distriktets klubbar, varefter en tvåveckors provträning hos IFK Göteborg och skarpt intresse från även Örgryte IS följde.

LÄS MER: IFK Göteborg plockar in provspelare

Enligt vad GP erfar har den snabbe och tekniske Qvidingspelaren nu bestämt sig för Gais, där ett tvåårskontrakt ska vara signerat. Nyheten bekräftades senare under fredagen av Gais.

– De har varit tydliga och seriösa med sin tanke, det känns väldigt lovande. De har sagt att de ska få lite av en nystart i deras tänks för hela klubben. Jag ser verkligen fram emot det här, säger Fredrik Martinsson.

Fredrik Martinsson är i grunden en Sävedalen-produkt. Därefter har hans karriären gått via Jonsered, Örgryte, Gais och Qviding – och nu tillbaka till Gais.

Sjätte värvningen

– Jag är en offensiv högerback som gillar att fylla på och komma på överlag. Jag springer mycket. Är snabb, sade han till GP tidigare i höstas.

Fredrik Martinsson är son till Mikael Martinsson, med ett förflutet som spelare i bland annat Djurgården och IFK Göteborg.

Under torsdagen kunde GP berätta att Julius Lindberg lämnar Qviding för spel med Gais. Även han har skrivit på för två år.

– Jag valde Gais för att det känns som en intressant klubb. De verkar ha fått ihop en väldigt bra organisation. En bra miljö för mig att utvecklas i, säger Julius Lindberg.

LÄS MER: Provspelade med Öis – går till Gais

Värvningen är Gais sjätte inför 2020. Tidigare har Jesper Brandt, Norrby, Nikola Ladan, Degerfors, Mathias Karlsson, Örebro SK, Anton Snibb, Ljungskile och Julius Lindberg, Qviding, gjort klart med klubben.

För Gais återstår bland annat att hitta en assisterande tränare och ytterligare några spelare.

Försäsongen innehåller bland annat matcher mot Öis och Häcken. Första matchen spelas sista helgen i januari.

LÄS MER: Hett Göteborgsderby – redan i februari

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.