Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Änglarnas öppna brev till Anders Tegnell

Blåvittsupportrarna vill ha igång allsvenskan.
Och det nu.
Nu publicerar supporterklubben Änglarna ett öppet brev till statsepidemiolog Anders Tegnell.
"Det är bland annat oss du pratar om när du pratar om supportrar som ett potentiellt problem när svensk fotboll ska börja igen", skriver de.

Svensk fotboll väntar intensivt på att sätta igång den kraftigt uppskjutna säsongen. Så även supportrarna.

I veckan meddelade statsepidemiolog Anders Tegnell att en uppstart av elitfotbollen kan innebära en risksituation.

– Man måste tänka på helheten, vad det kan betyda för barer och restaurangverksamheten. Vi vet att vid den här typen av samvaro på barer och restauranger har smittspridningen varit rätt omfattande vid flera olika tillfällen. Så det ser vi som en absolut risksituation, säger han till SVT.

LÄS MER: Blåvittikonen hade vapen i omklädningsrummet

Nu har IFK Göteborgs supporterklubb Änglarna författat ett öppet brev riktat till Tegnell med budskapet att de vill hjälpa till.

"Vi är Supporterklubben Änglarna – en svensk supporterklubb som följer ett fotbollslag. Det är bland annat oss du pratar om när du pratar om supportrar som ett potentiellt problem när svensk fotboll ska börja igen.

Du uttrycker oro för att vi ska samlas på sportbarer och vid arenor. Att vi inte skall klara av att följa myndigheters rekommendationer. Att klubbarna måste prata med oss för att vi ska förstå. Till dig vill vi säga: oroa dig inte – låt oss hjälpa till!", skriver de.

Änglarnas öppna brev till Anders Tegnell

Änglarna skriver vidare att supportrarna styrs av kärleken till sitt lag, och att de inget hellre vill än att låta kärleken leva vidare och få sina föreningar att överleva.

"Vi kommer inte att uppmana till stora folksamlingar. Vi kommer att förhålla oss ansvarsfullt till de rekommendationer som ges. Vi kommer att bistå så gott vi kan med informationsspridning och ha en god dialog med våra inblandade klubbar. Det lovar vi.

LÄS MER: Danny Rose kritiserar återstarten av Premier League

Vi är redo att ta ansvar. Vi är redo att hjälpa till. Låt oss göra det - för svensk fotbolls skull", skriver de och avslutar också med att rikta ett tack mot att Tegnell och myndigheten uppmanat till dialog.

"Avslutningsvis vill vi säga att vi är mycket glada över att en svensk myndighet uttrycker att det är viktigt att prata med supportrarna. Det önskar vi att fler myndigheter tog efter!"

LÄS MER: Megan Rapinoe riktar ny kritik mot Donald Trump

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.