Östersund-succén får chansen i kvalavslutningen

Luxemburg och Nederländerna väntar för Sverige i VM-kvalets avslutning. I dag tog Janne Andersson ut truppen till landslagssamlingen – då blev Östersunds succémittfältare Ken Sema den stora överraskningen.

ANNONS
|

Janne Anderssons landslag har överraskat positivt så här långt i VM-kvalet och med två omgångar kvar placerar sig Blågult som tvåa i grupp A, bara en poäng efter gruppledaren Frankrike och tre poäng före tvåan Nederländerna. Med två omgångar kvar är det i första hand playoff-platsen i gruppen som ska säkras. Först väntar Luxemburg på hemmaplan den 7 oktober innan Sverige avslutar med möte mot Nederländerna i Amsterdam 10 oktober.

Under onsdagen tog Janne Andersson ut truppen till de två sista kvalomgångarna. Då blev det en väntad trupp sånär som på ett namn som var en ordentlig överraskning. Ken Sema har förvisso imponerat stort på kanten i Östersund under sensommaren och hösten men att han skulle ta sig in i en kvaltrupp var nog trots allt en skräll i mångas ögon.

ANNONS

– Väldigt roligt att man kan bli landslagsspelare på olika sätt. Jag hade själv honom i Norrköping 2013 men då nådde han inte riktigt in i allsvenskan. Nu har han vuxit till sig på alla plan. Jag har följt honom jättenoga och han gjorde bra ifrån sig på januariturnén. Också roligt att ta en spelare från allsvenskan. Det ska bli kul att ha med Ken här, säger Janne Andersson i samband med uttagningen.

Två spelare som däremot inte finns med i truppen som avslutar VM-kvalet, som har varit med tidigare, är Christoffer Nyman och Jimmy Durmaz. Den offensiva duon är skadad och var därmed ej uttagningsbar.

– Totte har en bristning i vaden och vi hoppas att han är tillbaka snart. Jimmy har en bristning i ljumsktrakten och det kommer ta lite längre tid för honom, säger Janne Andersson.

Celta Vigos John Guidetti var inte med senast – men nu är publikfavoriten tillbaka.

– Det är som alltid speltid och inte speltid. Pratar man John gjorde han en jäkligt bra försäsong men fick nyckelbensskadan. Där körde han väldigt bra rehabilitering och kom igång väldigt snabbt igen. Han hoppade in senast och känner sig själv i väldigt, väldigt bra form.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:

ANNONS

Robin Olsen, FC Köpenhamn

Kristoffer Nordfeldt, Swansea

Karl-Johan Johnsson, Guingamp

Försvarare:

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen

Martin Olsson, Swansea

Andreas Granqvist, Krasnodar

Pontus Jansson, Leeds

Filip Helander, Bologna

Emil Krafth, Bologna

Mikael Lustig, Celtic

Mittfältare

Jakob Johansson, AEK Aten

Emil Forsberg, RB Leipzig

Viktor Claesson, Krasnodar

Albin Ekdal, Hamburg

Sebastian Larsson, Hull

Marcus Rohdén, Crotone

Ken Sema, Östersund

Gustav Svensson, Seattle

Anfallare:

Marcus Berg, Al Ain

John Guidetti, Celta Vigo

Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren

Ola Toivonen, Toulouse

ANNONS