Arvid Brorsson i en allsvensk match mot Häcken.
Arvid Brorsson i en allsvensk match mot Häcken. Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Örgryte lånar mittback från allsvenska Örebro

Örgryte IS har gått tungt i upptakten av årets superetta. Laget har haft stora problem i försvarsspelet, och mittbacken Oliver Stanisic befaras ha ådragit sig en allvarlig skada. För att lösa situationen lånas Arvid Brorsson nu in från Örebro SK.
– Det känns jättebra, skönt att det löste sig så snabbt, säger Brorsson till Öis hemsida.

ANNONS
|

Nio matcher spelade.

16 mål insläppta.

Det är Öis facit i årets superetta.

Som om inte det var nog, fick lagkaptenen Oliver Stanisic bäras ut på bår under onsdagens match mot Dalkurd.

– Jag fastnade i gräset och vill minnas att jag fick en motståndare över mitt knä. Det vek sig lite och jag vred mig i smärta, har Stanisic tidigare sagt till GP om situationen.

LÄS MER: Oliver Stanisic till sjukhus efter Örgrytes match

Nu kan sällskapet dock börja se ljuset i tunneln.

Under lördagen presenterar nämligen Öis Arvid Brorsson som deras nya spelare.

ANNONS

– Det känns jättebra, skönt att det löste sig så snabbt. För två dagar sedan ungefär fick jag reda på att detta var aktuellt på riktigt och sedan dess allt känts väldigt bra, Brorsson till hemsidan.

Brorsson ansluter på lån året ut, och kommer från allsvenska Örebro SK.

I allsvenskan har han spelat 35 matcher, och han har även en U21-landskamp på sin meritlista.

Brorsson är tänkt att spela mittback.

– Jag är en försvarare som ser mig själv som ganska stark i duellerna och jag försöker hela tiden att göra mina medspelare bättre, säger han till Öis hemsida.

Sportchef Igor Krulj om sin nye adept:

– Vi tar in Arvid för att vi har fått några skador i vår försvarslinje och därför behöver vi stärka upp. Arvid kommer direkt från allsvenskt spel och det hoppas vi kan stärka vårt försvar omgående utan någon längre startsträcka. Vi är glada att vi kunde hitta detta med ÖSK, säger Krulj till Öis hemsida.

Öis meddelar även i presentationen att förhoppningen är Brorsson ska kunna bli spelklar till måndagens hemmamatch mot Västerås.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS