David Engström skadade sig på värmningen, sedan behövde han inte mer än elva minuter på sig för att göra mål. Bild: NICKLAS ELMRIN

Öis vinnare efter dramatisk avslutning: "Vi behövde det"

Skadade sig på matchvärmningen och blev liggandes länge – men David Engström lyckades resa sig och blev sedan en av segerorganisatörerna när Örgryte besegrade Brommapojkarna med 3–2 och klev upp på vinnarspåret igen.
– Det var en omedelbar smärta och kommer nog göra ont i morgon, men det är lugnt, säger Engström.

|

Örgrytes chanser att slåss i den absoluta toppen är mer eller mindre helt borta, men laget höll Efter en mardrömsöppning med baklängesmål på en kontring efter egen hörna var det Örgryte som styrde tillställningen.

I den elfte minuten skapade laget en ny hörna och tog revansch.

Hörnan slogs in i straffområdet och där kom mittbacken David Engström framstormandes och nickade in 1–1.

– Det var en jättefin serve från Amin (Affane) inpå första stolpen och jag kom med bra fart och tajmade bra så det var bara att träffa mål så skulle den sitta, säger Engström.

Öis mittback gjorde en bra insats rakt i genom mot Brommapojkarna om än matchvärmningen inför tillställningen inte riktigt gick som planerat.

Under smålagsspelet fick Engström en smäll mot hälen och blev länge liggandes vid sidlinjen och fick även läkarbehandling innan han tog sig upp igen och kunde halta mot omklädningsrummet.

– Jag har under en längre tid haft problem med inflammation i hälarna och jag fick en ganska rejäl stämpling över inflammationen. Det gjorde väldigt ont först.

Det var aldrig fara för att du inte skulle kunna spela?

– Nej, det var mer omedelbar smärta. Det kommer nog göra ont i morgon, men det är lugnt, säger Engström.

Mittbackens 1–1-mål skulle spika halvtidsresultatet om än Öis hade ett par lägen att ta ledningen. Inte minst genom Alexander Bernhardsson som vackert plockade ned en långboll från Jakob Lindström och sedan avslutade, men just utanför.

– Det var en underbar boll av Jakob. Jag fick bollen på fel fot, men försökte få in den ändå. Det var synd att den inte gick in, det hade varit ett snyggt mål, säger Bernhardsson.

2–1-målet skulle dock komma och det var i inledningen av den andra halvleken som Öis stora målskytt den här säsongen skulle kliva fram.

Gustav Ludwigson högg direkt när BP-försvaret inte var riktigt vakna och kunde stabilt placera in bollen vid bortre stolpen.

Brommapojkarna gjorde sina försök och klev upp i banan, men det skulle inte göra annat än straffa sig för i den 89:e minuten spelade sig hemmalaget vackert förbi motståndet och när Carl Wede hittade in till inhopparen Daniel Paulson satte han 3–1-målet som skulle spika segern – trodde de flesta.

Men Brommapojkarna skulle ändå sätta liv i matchen med en reducering i den 91:a minuten, men Öis höll ut och vann med 3–2.

– Det känns väldigt skönt med tre poäng. Det känns som att vi behövde det för framtiden, säger David Engström.