Öis förnedrades: "Vi visar inga pungkulor"

0-2 efter elva minuter och 0-4 i halvtid. Öis blev, efter en usel start, förnedrat av serieledaren Sirius. – Vi visar inga pungkulor, säger William Atashkadeh till TV4 Sport efter matchen.

|

Det har stormat utanför plan - och på densamma ser det allt annat än bra ut för Öis. Borta mot Sirius på Studenternas IP var Sällskapet helt chanslöst. Och det blev brant uppförsbacke direkt. När elva minuter var spelat hade hemmalaget skaffat sig ett ypperligt utgångsläge inför resterande delen av matchen genom att ta ledningen med både 1-0 och 2-0. Först var det Jakob Bergman som i efterspelet till en hörna lyckades trycka in 1-0. Två minuter senare utökade Ante Björkebaum ledningen efter en snabb omställning där Öis-försvaret inte hängde med.

Och det var öppna spjäll bakåt för sällskapet, som även offensivt var otroligt blekt.

När domaren blåste för halvtid hade Sirius lyckats pricka in ytterligare två fullträffar. Först sköt inbytte Alexander Nilsson in 3-0 via ett Öis-ben. Touchen ställde Abbas Hassan som fick se bollen gå in i en retsam båge över honom. Minuten senare var det dags igen när Ante Björkebaum hittade nätet för andra gången i matchen.

Efter paus lyckades Sällskapet stoppa blödningen, samtidigt som hemmalaget slog av på takten. I den 78:e minuten tröstmålade så också William Atashkadeh med en fin lobb. Fler mål än så blev det dock inte och Uppsala-laget kunde enkelt spela in tre nya poäng och ta ett jättekliv mot allsvenskan.

–Vi kom inte upp i nivå i första halvlek. Sirius straffade oss ganska hårt.Vi är inte med från start över huvud taget. Alldeles för dåligt försvarsspel. Vi kommer fel på alla positioner, säger William Atashkadeh.

Han fortsätter:

–Vi visar inga pungkulor, folk springer runt och gömmer sig. För Öis del innebär förlusten att man med tre omgångar kvar har ett prekärt läge i botten. Rödblått har visserligen fortfarande tre poäng ned till kvalplats, men efter flera tunga förluster närmar sig lagen bakom i tabellen. William Atashkadeh är dock, trots debaclet mot Sirius, inte orolig. –Allt ligger i våra händer, det är bara att glömma och fokusera på nästa match.