Öis föll mot bottenlaget

En kvittering på övertid var nära – men Öis räckte inte hela vägen utan förlorade mot Frej på bortaplan.

|

Domaren hann knappt blåsa igång matchen på Vikingavallen innan Örgryte var nära att spräcka nollan – men Frej-försvaret fick undan i sista stund och det blev ingen drömstart på matchen för gästerna.

I stället var det Frej, som efter den pigga Öis-starten, fick jubla.

Jakob Glasberg avancerade fram på högerkanten och skickade in bollen i straffområdet. Nsima Peter tryckte av, Karl-Johan Lindblad täckte, men inte bättre än att Joakim Runnemo kunde samla upp och dunka in 1–0 bakom en chanslös Stojan Lukic.

Öis tappade initiativet

Samme Runnemo var en stund senare nära att öka på hemmaledningen – men den gången lurades anfallaren av stolpen.

Öis då? Sällskapet dominerade spelmässigt till en början, men hade svårt att vaska fram några riktigt heta möjligheter. Undantaget ett vänsterskott från Diego Montiel i snäv vinkel och ett friläge för Daniel Paulson.

Kaptenen blev sopren efter att Frej slarvat på mittplan. Skottet dröjde dock lite för länge och det gulklädda försvaret hann tillbaka och avstyra.

1–0 efter 45 minuters spel.

I den andra halvleken var det Frej som inledde bäst och det var inte helt ologiskt att laget, som inför drabbningen kom från fyra raka nederlag, utökade ledningen.

Ludwigson skänkte hopp

Örgryte misslyckades med en offensiv frispark. Frej kontrade, Dusan Jajic blev fri och rullade behärskat in 2–0, sedan Filip Almström Tähti tappat boll i utsatt läge.

Högerbacken skulle dock få viss revansch på sig själv en stund senare. Efter en tung period för bortalaget, där chanserna lös med sin frånvaro, stormade den förre Frej-spelaren fram på kanten. Ett inlägg och en Diego Montiel-touch senare hamnade bollen hos Gustav Ludwigson som fläkte sig fram och glidtacklade in 1–2.

Hopp för Öis.

Montiel nära att rädda poäng

Ett hopp som ett par minuter senare var nära att släckas när Nsima Peter drog iväg en projektil i kryssribban. Anfallaren fick ytterligare en chans, men halkade och rödblått kunde pusta ut.

Under slutminuterna försökte Öis forcera och jättechansen skulle till slut komma.

Bollen damp ner hos Diego Montiel som fick iväg ett tungt skott, men Hampus Elgán stod för en suverän parad och kunde rädda sitt lag till tre poäng.