Öis Ailton Almeidas pappa har gått bort

Ailton Almeida har saknats för Öis – nu meddelar klubben att brassens pappa har dött. ”Alla inom ÖIS Fotboll står bakom Ailton i denna svåra stund”, skriver klubben på sin hemsida.

ANNONS
|

Dagen innan superettan-premiären mot Östers IF på Bravida arena saknades Ailton Almeida på Öis sista träning. Där och då kommunicerade Rödblått att veteranen skulle finnas med i premiärtruppen, men när laget väl presenterades inför avspark var brassen inte ens med på bänken.

– Det handlar om personliga skäl, sa assisterande tränare Johan Mattsson efter slutsignalen.

På den sista träningen inför bortapremiären mot Helsingborgs IF var Ailton återigen borta.

– Han är inte aktuell för spel, sa huvudtränare Dane Ivarsson och tillade:

– Det rör sig fortsatt om personliga skäl.

Igor Krulj: ”Vi känner för Ailton”

Senare på måndagseftermiddagen valde Öis att kommunicera ut anledningen.

ANNONS

Anfallaren har förlorat sin pappa och valde efter att ha fått beskedet inför premiären mot Öster att åka hem till Brasilien, där han fortfarande befinner sig.

Klubben kommunicerade vidare att Ailton inte bara missar mötet med HIF utan också står över matchen mot Trelleborg i helgen.

”Alla inom ÖIS Fotboll står bakom Aílton i denna svåra stund. De kommande två matcherna spelar vi för honom”, skriver Öis på klubbens hemsida.

Sportchef Igor Krulj känner såklart med spelaren.

– Vi känner för Ailton. Det är beklagligt och ledsamt. Vi är alla människor i sådana här lägen. Vi hoppas att han och övriga familjen tar hand om varandra och stöttar varandra under de här svåra omständigheterna, säger Krulj.

Öis har varit i kontakt med spelaren.

– Det är klart att han mår väldigt dåligt. Men vi har en dialog med Ailton för att stötta honom, och hjälpa honom.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS