Åtta mål när Manchester City vände mot Monaco

Åtta mål, ett internationellt genombrott, en missad straff, tio gula kort. Åttondelsfinalen i Champions League mellan Manchester City och Monaco hade allt. Till slut stod det engelska laget som segrare, 5–3.

|

Lagen bjöd på en fullständigt makalös tillställning på Etihad Stadium i Manchester. Tempot var högt – från matchens första spark hela vägen fram till slutsignalen. Chanserna avlöste varandra och publiken bjöds på åtta mål.

Efter en timmes spel såg Monaco ut att få med sig ett riktigt fint resultat hem till Frankrike.

Då hade supertalangen Kylian Mbappé presenterade sig på allvar på Europas största fotbollsscen, med ett vackert mål. Och rutinerade anfallaren Radmel Falcao hade nätat två gånger.

Hyllades av Lagerbäck

Mbappés fullträff, fem minuter före paus, var ett härligt smakprov på 18-åringens kapacitet. Han tajmade en lång djuledsboll, sprang ifrån hemmalagets mittback Nicolás Otamendi och avslutade i Willy Caballero högra kryss.

– Han är redan i dag en färdig spelare, annars skulle han inte ha varit med på den här nivån,säger Lars Lagerbäck i Viasat sports sändning.

Falcao gjorde gästernas första mål i matchen på nick och fixade 3–2 efter en timmes spel med en läcker chipp. Hemmamålvakten Willy Caballero var var chanslös på det genialaavslutet.

Fördel City

Men Manchester City svarade för en mäktig upphämtning. Sergio Agüero gjorde 3–3, hans andra mål i matchen. John Stones stötte in 4–3 i den 77:e minuten och Leroy Sané fastställde slutresultatet, 5–3, i den 82:a.

Nu är det fördel Manchester City inför returen i Monaco den 15 mars, men räkna inte ut det franska laget, som av tradition trivs mot engelsk motstånd.