Fortsatt tungt i handbollsligan RIK

Det fyra senaste drabbningarna lagen mellan har slutat oavgjort. Det blev däremot inte fallet under fredagskvällen när Alingsås körde över ett nyförstärkt RIK som fortsätter gå tungt i handbollsligan.

|

Senast RIK och Alingsås möttes frälste Elliot Stenmalm de vita eleganterna med ett kvitteringsmål på sista frikast. Och just delad poäng har varit en trend de senaste fyra mötena lagen mellan. En trend som bröts under fredagskvällen.

Trots veckans förstärkningar i RIK:s trupp, med Montenegros landslagsman Marko Lasica och försvarsgeneralen Oskar Ysander, lyckades Göteborgslaget inte pressa Alingsås.

Hemmalaget inledde målskyttet på kanterna när Rasmus Torbjörnsson och Christoffer Thor fixade en 3–0-ledning innan RIK:s William Högheilm spräckte gästernas nolla efter dryga fem minuters spel.

Och det var William Höghielm som ställde till det inne på linjen mot Alingsås.

Men hans mål hjälpte inte ställningen i matchen då gästerna inte kunde få stopp på Alingsås skyttetrio, Blomgren, Möller och Pedersen. Men framförallt var det målvaktsspelet från Rickard Frisk som ställde till det.

– Jag hade bra känsla inför idag, sen så sket vi i det blåa skåpet. Vi kunde kommit ikapp men det gjorde vi inte, konstaterar Högheilm till C More efter matchen.

I halvtid hade Alingsås skapat sig en bekväm ledning, 19–12.

Straffar och slarv

Andra halvlek bjöd på fyra straffar under de första fem minuterna och när Alingsås Norton Birath Jonson kom in och räddade första från RIK, sedan satte hemmalaget sin efterföljande innan ytterligare varsitt straffmål ledde till ställningen 21-13.

När spelet sedan gick vidare jobbade RIK in sig i matchen och hade läge att ta sig tillbaka och pressa Alingsås. Med underläge 26–22 och tio minuter kvar av matchen började RIK göra det svårt för Alingsås-anfallet.

Andra tvåminutaren på comebackande Oscar Ysander, som sedan drog på sig en tredje, blev däremot dödsstöten för matchen ihop med att Frisk stängde igen i målet.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra första halvlek. Det är väl inget snack. Sen är det såklart irriterande att vi leder med 7-8 mål och lyckas göra att det blir jämt igen. Så vi får väl vara glada för att vi tog de här två poängen, säger Alingsås Rickard Frisk efter matchen som slutade 29–25.

Önnereds revansch

Ytterligare ett Göteborgslag spelade om viktiga poäng i botten av tabellen när Önnered tog emot Hallby.

Då fick göteborgarna utkrävt revansch efter senaste mötet när man åkte ner till Jönköping trots stort mallfall. Med näst intill full trupp hade man en 20–13-ledning i paus

Efter 60 minuter spelade skrev sig vinstsiffrorna 38–29 till Önnered.