AIK-jubel efter att Eric Castonguay gjort 3–2 borta mot Leksand.
AIK-jubel efter att Eric Castonguay gjort 3–2 borta mot Leksand.

Fortsatt streckfajt i hockeyallsvenskan

Tre omgångar återstår innan hockeyallsvenskans grundserie når sin slutstation. Kampen kring strecken rasar in i det sista. AIK är klart för den allsvenska finalen om en plats i matchserien som ger SHL-status till hösten. Oskarshamn så gott som.

ANNONS
|

Hela vägen in i kaklet ser långköraren, den som heter hockeyallsvenskan, ut att bjuda på matcher av beydelse.

Västerås, Karlskoga, Leksand och Modo är alla klara för slutspelet, Karlskrona är i praktiken där medan fajten om den återstående platsen står mellan Södertälje och Västervik med Björklöven som utmanare.

AIK tog ett stort kliv mot serieseger via 4–2 borta mot Leksand. Däremot får Oskarshamn, åtta poäng bakom AIK, vänta på att säkra sin andraplats. Något som dock ska gå vägen eftersom avståndet till Västerås är nio poäng och målskillnaden betydligt bättre.

ANNONS

Västervik slog Oskarshamn efter straffar (3–2), en seger som innebär att klubben är en poäng (69) bakom Södertälje – som gjorde 4–1 på Modo – och tabellens åttonde plats, den sista som ger biljett till slutspelsserien.

Duon skuggas av Björklöven som står på 65 poäng.

I botten är Vita Hästen bortom räddning från direktkval. Västerås skickade jumbon dit via 4–1. Vem gör Vita Hästen sällskap? I dagsläget är det Almtuna som ligger sämst till, men Tingsryd är en räddningsplanka bara två poäng bort och Pantern får också se upp. Almtunas 3–2 i förlängning mot Karlskrona gav två värdefulla poäng men samtidigt tog Tingsryd extrapoängen efter straffseger mot Björklöven.

TT

ANNONS