Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Fortsatt jumboplats för Kungsbacka efter förlust i bottenmötet

Kungsbacka DFF åkte på ännu en förlust och behåller jumboplatsen i damallsvenskan. Ett sent mål i andra halvlek satte punkt för Hallandslaget.

Glädjen efter den historiska segern mot Linköping blev kortvarig. Kungsbacka DFF hade under tisdagskvällen chansen att lämna jumboplatsen, men en tung 2-0-förlust borta mot jumbokollegan Limhamn Bunkeflo innebär att det inte blir någon förflyttning uppåt i tabellen för Kungsbackatjejerna.

– Vi räknar aldrig med något, men det är klart att vi hoppades på att det skulle gå vägen. Vi får ta en match i taget. Det är sex omgångar kvar där vi ska göra allt vi kan för att kunna lämna jumboplatsen , säger KDFF-tränaren Stefan Olofsson.

Efter en tam inledning av Kungsbacka och en mållös första halvlek, var det Limhamn Bunkeflo som kom ut starkast efter pausen. Sophie Sundqvist satte 1-0 till hemmalaget redan i den 50:e minuten och därefter var Hallandslaget i princip chanslöst.

"Alltid tungt"

20 minuter senare gjorde båda lagen ett byte, efter en relativt händelsefattig period utan skarpa målchanser. Kungsbackamålvakten Moa Öhman stod för ett par jätteräddningar i andra halvlekens slutskede och lagets jakt på kvittering höll sig levande nästan hela vägen till slutsignal. Det var Limhamn Bunkeflos Dallas Dorosys 2-0-mål i 88:e minuten som blev avgörande för matchen och Kungsbackas tunga fall mot bottenkollegan var ett faktum.

– Det är alltid tungt efter en förlust. Vi möter ett bra lag som har mycket energi i deras anfall och det har vi svårt att hantera. Vi spelar inte så bra som vi kan och vi kommer inte upp i nivå helt enkelt. Vi behöver jobba med att hitta snabbare upp till mål, säger Olofsson.

Tisdagskvällens förlust innebär att Kungsbacka ligger kvar i botten på fyra poäng. Limhamn Bunkeflo klättrar poängmässigt närmare Djurgården som ligger över nedflyttningsstrecket, men behåller elfteplatsen med sju poäng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.