Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Forsbergs ilska efter reklamen

Peter Forsberg, 46, reagerar starkt över att hans ansikte används av företag utan hans tillåtelse.
”Det är total osanning”, skriver han på Instagram.

Han är en av Sveriges mest kända idrottsprofiler och har själv byggt upp ett affärsimperium. Att han då och då syns i olika reklamkampanjer är ingen direkt ovanlighet.

LÄS MER: Så mycket får din förening i coronastöd

Nu är det dock en reklamkampanj som får den före detta hockeystjärnan att reagera.

LÄS MER: Utsikten får stort bidrag: ”Det blir knapert”

Detta då hans ansikte används för att sälja bitcoins.

De falska annonserna som cirkulerar i sociala medier (svajpa för exempel) om att jag använder och säljer bitcoins är en total osanning. Med det här inlägget skulle jag starkt vilja ta avstånd från uppgifterna om att jag använder bitcoins eller på något annat sätt är involverad i investeringar eller affärer med bitcoins. Snälla, gör en ordentlig bakgrundskoll innan vi gör några investeringar på internet. Var försiktiga och ta hand om er! Tack /Peter”, skriver Peter Forsberg på Instagram.

LÄS MER: Efter åtta år – nu ryker hjälmen för Gais Mathias Karlsson

Grunden till Peter Forsbergs egna affärsimperium byggdes upp efter åren i NHL. Efter spel hos klubbarna Quebec Nordiques som senare blev Colorado Avalanche, Philadelphia Flyers och Nashville Predators tjänade han hela 70 405 214 dollar.

LÄS MER: Hemliga Edin-klausulen fick Gais resultat på plus

I en intervju med GP under förra året berättade han om sina bästa investeringar. Investeringar som gjorts i olika fastigheter och idag är värda över 3,5 miljarder svenska koronor.

– Den bästa affären är att vi gått in i fastigheter efter 2001, då vi gjorde den första affären. Det har bara rullat på, det tickar på jättebra! Sedan gäller det att göra det i rätt tid. Det är ju inte bara guld och gröna skogar nuförtiden för fastigheter, men där vi har varit i Umeå är det bra så här långt. Vi har inte bara bostäder, utan även Umestan där det finns kontor.

Sedan ett par år tillbaka bor Peter Forsberg i Schweiz med sin familj.

Bitcoin är en implementation av kryptovaluta, en digital valuta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.