Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Emil Forsberg.

Forsberg vill se mer mod och idéer framåt

Bra bakåt, men fortfarande krävs det mer framåt. I alla fall om Emil Forsberg ska vara en nöjd landslagsspelare under förbundskaptenen Janne Andersson.

Forsberg vill se ett ännu lite mer modigt svenskt anfallsspel.

- Det var väl en match mellan två lag som är ganska stabila bakåt. Det var försvarsspel från båda lagen. Men vi hade lite mer kombinationer nu och kom fram på ett sätt som vi saknat litegrann sista tiden.

- Det där lilla extra saknades. Jag tycker att vi ha bra lägen att ställa om på och borde göra det mer än vad vi gör. Vi måste få ut lite mer idéer. Det måste vi jobba på är hur vi ska få ut mer på sista tredjedelen av planen.

Visade frustration

Forsberg slog vid ett tillfälle ut med armarna i något som liknade frustration.

- Jag kände väl att vi hade bra lägen att straffa dem. Hade vi varit lite mer kliniska hade vi haft mer lägen att göra mål. Det var det jag var lite frustrerad över. När vi väl får de där chanserna gäller det att vi tar tillvara på dem. Vi vet att vi är stabila bakåt, men när vi väl får bollen måste det explodera.

TT: Måste ni våga mer?

- Det handlar om att våga spela förbi spelare. Det är det viktigaste.

TT: Släppa på handbromsen ibland?

- Absolut, men det viktigaste är att våga spela förbi spelare, annars blir det väldigt svårt att ta sig framåt. Det var ett steg framåt idag. Det är det finurliga vi måste ha i oss och att våga vinna matcher.

Fick en friare roll

Mer än tidigare klev han in centralt – och rörde om.

- Jag tycker om att operera på de ytor jag hade idag. Jag hade väl en lite friare roll och fick ha bollen på ytor jag tycker om. Det känns bra för egen del, jag tycker om att komma inåt och sätta medspelare i bra lägen eller vända och vrida och dra på mig spelare så att andra får ytor att göra något roligt.

- Vi vill skapa lägen, intentionerna finns där, säger han.