Forsberg uppges spelbar till helgen

Han lämnade landslaget under uppmärksammade former under söndagen – och orsaken sades vare en skada. Enligt tyska Bild kan dock Emil Forsberg vara tillgänglig för RB Leipzig redan till helgen.

ANNONS
|

Sverige ledde med 2–1 i lördagens EM-kvalpremiär mot Rumänien när Janne Andersson ville stötta upp defensiven i den 68:e minuten.

Förbundskaptenen valde att plocka av den offensive stjärnan Emil Forsberg för att ersätta med Gustav Svensson – och den förstnämnde visade sitt tydliga missnöje.

Redan under samma kväll kom uppgifter från Sportbladet om att mittfältaren lämnar landslaget i vredesmod. Under söndagen bekräftade förbundet att Forsberg återvänder till RB Leipzig – men anledningen uppgavs vara en skada.

LÄS MER:Forsberg i fokus – lämnar landslaget

"Ville inte ta några risker"

– Det känns väldigt tråkigt att lämna killarna. Jag har tyckt att det varit kul att vara tillbaka i landslaget. Jag önskar Janne och grabbarna stort lycka till på tisdag, sa Forsberg till förbundets hemsida.

ANNONS

Nu har Forsberg för första gången även uttalat sig i media – och då i tyska Bild.

– Jag hade en lättare känning i ljumsken. Vi ville inte ta några risker. Det var därför jag återvände till Leipzig , säger han till tidningen.

Bild skriver också att klubblaget Leipzig räknar med att den svenska mittfältarens skada inte är värre än att han kan delta i helgens match mot Hertha Berlin.

ANNONS