Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Forsberg om tunga tiden: "Jag grät och var helt slut"

Hon är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare någonsin. Nu berättar Magdalena Forsberg, 52, om den tuffa kampen hon gick under sin karriär.
– Jag grät och var helt slut, säger hon till Sundsvalls Tidning.

Det börjar närma sig 20 år sedan Magdalena Forsberg avsluta sin karriär. Meriterna hon samlade på sig talar sitt eget språk. Det blev sex raka segrar i världscupen och hela 13 medaljer i VM-sammanhang.

Det blev sex VM-guld.

Och två OS-brons från Salt Lake City 2002.

Allt var dock inte guld och gröna skogar för Magdalena Forsberg under karriären. I en intervju med Sundsvalls Tidning berättar hon nu om perioden då det var som mörkast.

När det vankades VM i slovenska Pokljuka 2001 var hon i storform. Det hade blivit åtta segrar i världscupen i rad för Magdalena Forsberg. Men det var ändå något som inte stod rätt till – något som ingen utifrån märkte.

– Det gick så himla bra, jag bara vann och vann och vann. Till slut fattade jag inte att jag vann, jag var helt slut och var nästan inne i väggen, säger hon till Sundsvalls Tidning och fortsätter:

– Jag tyckte mest synd om mig själv och grät för att jag var helt slut och kände all press utifrån. Totalbelastningen blev för stor. Allt var egentligen bara positivt och jag var ju världens lyckligaste, för jag bara vann och vann. Men ändå var jag så ledsen och orkade ingenting.

Trots att Magdalena Forsberg mådde som hon mådde blev det ändå fina resultat på VM 2001. Hon lämnade mästerskapet med två guld och ett brons.

Efter sin karriär i skidskyttespåren har Magdalena Forsberg tagit steget och blivit expert under SVT:s sändningar i "Vinterstudion". Men efter flera år på SVT valde hon att ta steget över till konkurrenten, Discovery, när det var dags för OS 2018.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.