Forsberg nätade och debut av Isak

Ett välkommet besked till förbundskaptenen Janne Andersson efter den bleka insatsen i Amsterdam: Emil Forsberg gör mål igen. Samtidigt fick jättetalangen Alexander Isak debutera i Champions League med Dortmund.

ANNONS
|

Forsbergs andra fullträff för säsongen i Champions League kom hemma mot Porto och betydde 2–1 i en målrik match. Leipzig vann till slut med 3–2, tog klubbens första seger i turneringen och klev upp som tvåa bakom Besiktas i grupp G med halva gruppspelet kvar.

- Vi spelar med stort självförtroende, det syns på planen. Det var tre fina mål. Vi spelar i Champions League för första gången och vi blir bättre och bättre, säger Forsberg till Viasat.

ANNONS

Den offensive landslagsmittfältaren visade pigga fötter och initiativförmåga några timmar efter att landslaget lottats mot Italien i playoff till VM. En Forsberg i form är en nödvändighet för att Sverige ska kunna prestera offensivt i dubbelmötet i november.

Visade kyla

Vid målet visade han sin snabb uppfattningsförmåga och kyla som avslutare. Forsberg sprang sig fri i djupled, tog emot bollen, kollade var han hade Portomålvakten José Sá och förde Leipzig till 2–1 med ett välplacerat avslut.

- Vi visste att det var en viktig match och ville spela bra fotboll i dag och ha kul. Det fungerade och framför allt fick vi ett bra resultat, säger Forsberg.

Besiktas går urstarkt och har full pott. 2–1 borta mot Monaco var ännu en imponerande skalp för turkarna.

Spurs tog poäng

På Santiago Bernabéu råkade Raphaël Varane trycka in bollen i eget mål och Tottenham fick en drömöppning mot Real Madrid. Men de två senaste årens mästare svarade när Cristiano Ronaldo kvitterade på straff.

- En poäng på Santiago Bernabéu är du nöjd med varje dag i veckan, säger anfallaren Harry Kane till Viasat.

ANNONS

Samtidigt tog Apoel Nicosia poäng – även den matchen slutade 1–1 – hemma mot Dortmund. Men det roliga där var att Alexander Isak, i vintras svensk fotbolls dyraste export när han lämnade AIK, kom in med åtta minuter kvar och debuterade i Champions League.

Tottenham och Real har båda sju poäng, sex mer än Apoel och Dortmund.

Liverpool hade lekstuga

Liverpool skojade friskt med Maribor i Slovenien och ledde med förkrossande 4–0 redan i halvtid. Roligast hade Mohamed Salah (två mål) Roberto Firmino och Coutinho. Efter pausen ökade Firmino och Alex Oxlade-Chamberlain, via två mål, till 7–0.

Liverpool toppar grupp E, men kampen om åttondelsfinalplatserna är öppen. Spartak Moskva har lika många poäng (5) efter 5–1 mot Sevilla som är grupptrea på fyra.

TT

ANNONS