Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tobias Forsberg. Arkivbild.

Forsberg lämnar sjukhuset: "Känner mig redo"

För fem månader sedan skadade sig Leksands Tobias Forsberg allvarligt och blev förlamad. Nu meddelar han att han har fått lämna sjukhuset. "Jag vet att det kommer vara en annan typ av vardag jag kommer tillbaka till", skriver 31-åringen på Instagram.

Det var på annandag jul i slutet av förra året som den otäcka olyckan inträffade.

I en hockeyallsvensk match mellan Leksand och Almtuna slog Tobias Forsberg huvudet i sargen och fördes senare till Akademiska sjukhuset i Uppsala för att genomgå en nackoperation.

Fram till den 4 maj låg spelaren och hans familj lågt med uppdateringar gällande hans tillstånd. Sedan bekräftade Forsberg via sitt Instagram-konto att han var förlamad.

"Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar. Det är i den verkligheten jag försöker landa", skrev han.

Nu, fem månader efter olyckan, har Forsberg lämnat sjukhuset. Det meddelar han på Instagram.

"Efter fem månader som inlagd får jag äntligen åka hem. Jag är glad att jag har tagit mig dit jag är i dag. Jag vet att det kommer vara en annan typ av vardag jag kommer tillbaka till vilket innebär nya utmaningar, men jag känner mig redo. BRING IT ON!", skriver Forsberg.