Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: SIMON HASTEGÅRD
Bild: SIMON HASTEGÅRD

Forsberg i fokus – lämnar landslaget

Sverige vann mot Rumänien med 2–1, men eftersnacket har kommit att handla om Emil Forsberg. Mittfältaren var tydligt missnöjd efter att ha blivit utbytt och på söndagen stod det klart att han lämnar truppen. Han uppges ha fått ont i ljumsken.

Emil Forsberg, som haft lite speltid i sitt klubblag den senaste tiden, spelade från start när Sverige tog sig an Rumänien. Han låg också bakom de två svenska målen av Robin Quaison och Viktor Claesson, men när han blev utbytt efter en dryg timme såg han märkbart besviken ut.

Efter matchen vägrade han att låta sig intervjuas, och sent på kvällen publicerade Aftonbladet uppgifter som gör gällande att Forsberg planerar att lämna landslagssamlingen ”i vredesmod”.

Uppgifterna dementerades dock av landslagschefen Stefan Pettersson, som sa till Expressen:

– Det är skittråkigt att det skrivs saker som det blir spekulationer på. Det finns inga problem mellan Emil och Janne Andersson, inte vad jag vet i alla fall.

Sedan tidigare har Victor Nilsson Lindelöf tackat nej till samlingen av personliga skäl, vilket skapat rykten om att en schism skulle kunna finnas mellan landslagsledningen och några av lagets största stjärnor. Även Roma-spelaren Robin Olsen undvek att svara på frågor efter lördagens segermatch.

Vid lunchtid på söndagen kom det officiella beskedet från landslaget: Forsberg lämnar landslagssamlingen.

"Emil Forsberg fick efter matchen igår en känning av en gammal skada. I dialog med mellan landslagsledningen, spelaren, det medicinska teamet och klubben har beslut fattats om att Emil Forsberg lämnar truppen och återvänder till Leipzig" skriver förbundet på sin hemsida.

– Det känns väldigt tråkigt att lämna killarna. Jag har tyckt att det varit kul att vara tillbaka i landslaget. Jag önskar Janne och grabbarna stort lycka till på tisdag, säger Emil Forsberg i en officiell kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.