Emil Forsberg firar med lagkamrater i Leipzig. Arkivbild.

Forsberg förlorare i målkalas

|

Senast Leipzig och Bayern München möttes fick Emil Forsberg lämna i förtid – rött kort efter en kapning av Philip Lahm. I näst sista omgången av Bundesliga såg svensken ut att få sin revansch.

Forsberg var inblandad i allt när Leipzig stormade fram till 4–2 i seriefinalen. Hemmalaget rivstartade med 1–0 redan efter två minuter när Forsbergs inlägg serverade Marcel Sabitzer som nickade in bollen.

Robert Lewandowski kvitterade på straff innan det var dags för Forsberg igen. Svensken fälldes av Xabi Alonso och Timo Werner gjorde 2–1 på den efterföljande straffen.

Tidigt i andra halvlek agerade Forsberg framspelare igen, den här gången till Yussuf Poulsen. Med 18 ligaassist är landslagssvensken främste framspelaren i Europas fem toppligor.

Succénykomlingen rasade dock ihop fullständigt i slutminuterna. Robert Lewandowski krympte Leipzig ledning till 4–3 i 84:e, innan gästerna fullbordade vändningen genom 4–4 av David Alaba i 90:e och 5–4 av Arjen Robben i 95:e.

Trots förlusten får Leipzig behålla andraplatsen. Försprånget är ointagligt eftersom Dortmund bara fick 1–1 mot Augsburg.

Vid sidan av Forsbergs framfart gjorde även landsmannen Branimir Hrgota mål för sitt Frankfurt i förlustmatchen mot Mainz (2–4).

I botten av ligan säkrade Hamburg, med Albin Ekdal och Nabil Bahoui i klubben, kvalspel som sämst.