Svenske Sven Fornling (vänster) är klar för en stormatch. Arkivbild.
Svenske Sven Fornling (vänster) är klar för en stormatch. Arkivbild.

Fornling ska fajtas om VM-titel

Sven Fornling är klar för en match om IBO:s VM-titel i lätt tungvikt. I andra sidan av ringhörnan den 15 september i Lübeck: rutinerade tysken Karo Murat.

ANNONS

Malmöboxaren Sven Fornling, 29, känner sin motståndare väl. De har sparrats vid flera tillfällen tidigare.

- Det är en tuffing som slår hårt och kan boxas fult. Det gäller att vara på tå. Sedan tror jag att han kan passa mig bra. Jag brukar ha svårare för lätta, rörliga tekniska boxare. Det här är en kille som vill ha en fajt, säger han.

ANNONS

Fornling har under sin proffskarriär 14 segrar varav sju på knockout. Han har bara förlorat en match och har dessutom en IBF-titel. Men mot rutinerade Murat (32 segrar varav 21 på knockout och tre förluster) slår han troligen ur underläge.

34-årige Murat ses som en av de absolut bästa i viktklassen tillsammans med namn som colombianen Eleider Alvarez, kanadensaren Adonis Stevenson och svenske Badou Jack.

- Jag är redo för det här. Det går så klart alltid att önska att man fått gå en match till före en match som den här. Men i stället känner jag att det gäller för mig att steppa upp och ta tjuren i hornen. Det är dags nu. jag var nöjd med villkoren och sedan jag skrivit på kontraktet har jag haft en grym känsla, säger Sven Fornling till Sydsvenskan.

Matchen kommer att avgöras i Hansahalle i Lübeck – på samma plats som Armand Krajnc fick lyfta världsmästarbältet 1999.

- Det är så klart en rolig grej att det blir Lübeck, men främst känner jag att det är bra att det är nära så att många från Malmö kan komma och supporta mig. För egen del tänker jag inte så mycket på det för i mitt huvud är det bara jag och Murat för tillfället, säger han.

ANNONS
TT

ANNONS