Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andrè Myhrer körde upp sig till fjärde plats i Schladmings kvällsslalom. Marcel Hirscher vann.

Formbesked av Myhrer och Hirscher historisk

Marcel Hirscher tangerade Hermann Maiers rekord och hyllades av hemmapubliken i Schladming. Samtidigt bjöd fyran André Myhrer på ett gott formbesked inför OS med ett starkt andraåk. För Mattias Hargin är tillvaron inte lika munter.

Hermann Maier, störtloppsspecialisten, var fram till Hirschers triumf i den klassiska kvällsslalomen i Schladming, Österrikes meste världscupvinnare med 54 titlar. Men rekord är till för att slås och Hirscher skriver in sig i historieböckerna efter var och varannan tävling numera.

Österrikaren från Annaberg hade 20 hundradelar tillgodo på norrmannen Henrik Kristoffersen efter det första åket. Duon dominerar slalomen i vinter och för bara några dagar sedan lyckades Kristoffersen slå Hirscher i Kitzbühel.

Kastade snöbollar

Norrmannen gjorde ett näst intill perfekt åk men var riktigt förbannad när han sladdade in i målområdet. TV-bilder visade att några åskådare ägnade sig åt att försöka pricka honom med snöbollar, något som naturligtvis störde norrmannen.

- Nog för att publiken hejar på Marcel, men så får man inte bära sig åt. Tråkigt att det finns åskådare som inte kan sköta sig, säger Myhrer.

Sist ut kontrade Hirscher med ett fenomenalt åk. Trots en tidig miss ökade han segermarginalen till 39 hundradelar.

Hirscher har vunnit den totala världscupen de senaste sex säsongerna och är på god väg att ta sin sjunde raka titel. Kvällens seger var den sjätte för säsongen i slalom. Om inget högst oförutsett inträffar blir 28-åringen vad det lider ensam tvåa på listan över flest segrar genom tiderna. Den toppas av Ingemar Stenmark som vann 86 gånger mellan 1974 och 1989.

Myhrer körde upp sig

För de svenska slalomstjärnorna Myhrer och Hargin gav den sista traditionella slalomen före OS i Pyeongchang två olika besked.

Myhrer, som har två tredjeplatser bakom sig i vinter, hittade inte farten, var 1,49 sekunder efter Hirscher och åtta efter det första åket. Lyftet kom i åk nummer två. Myhrer gav full gas, hittade rytmen, ledde tävlingen när han passerade mållinjen och slutade fyra.

- Ett bra åk och ett bra resultat, men jag tappade för mycket i det första åket. Jag hörde att jag hade riktigt bra tider i slutet av andra och fick i alla fall känning på dem (Hirscher och Kristoffersen) i andra åket, säger Myhrer.

Tungt för Hargin

Mattias Hargin inledde säsongen med en tredjeplats i Levi, men har sedan dess som bäst en åttondeplats i slalomcupen. Han har det fortsatt ordentligt jobbigt och letar just nu förgäves efter formen. Hargin var distanserad med 2,52 sekunder efter det första åket. En bit ned i det andra grenslade han en port och så var kvällen förstörd.

Kristoffer Jakobsen försvann redan i det första åket.

Herrarnas världscup fortsätter med störtlopp och storslalom i Garmisch-Partenkirchen i helgen och sedan väntar ett besök i Hammarbybacken.