Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: JOEL MARKLUND

"Foppa" nöjd med defensiven – missnöjd med offensiven

Emil Forsberg, 26, är både glad och stolt över vad landslaget lyckats åstadkomma. Men mittfältaren ser en tydlig förbättringspunkt – offensiven.
– Vi måste bli bättre där, säger han.

Han hade stora förväntningar på sig men VM i Ryssland blev ingen jätteturnering för Emil Forsberg som hade svårt att få ut sitt offensiva spel.

Efter förlusten mot England var han ändå väldigt stolt över vad landslaget har lyckats uträtta.

– Jag känner bara positiva känslor! Det var ingen som trodde på oss och vi är i kvartsfinal mot ett England som var väldigt bra och vi har slagit ut många bra lag på vägen. Vi ska vara stolta och glada över vad vi har gjort och livet går vidare, säger han och fortsätter.

– Sen är det jobbigt ... du vill aldrig förlora och särskilt inte efter en så fantastisk resa med laget och det här gänget så det var jobbigt.

Kan du känna en stolthet redan?

– Alla känner att vi ska vara stolta för vi har skapat en magisk sommar för hela Sverige och det är det vi tar med oss. Jag står här och är glad och stolt över att ha fått skriva historia och det här är något jag kommer bära med mig hela livet.

Hur ser du på ditt eget VM?

– Jag kom hit och gjorde det jag blivit tillsagd att göra och jag har ingen ånger över något. Jag är väldigt stolt över att ha fått vara en del av något fantastiskt och sen hade det varit optimalt om jag gjort fem mål och fyra assist ... men jag är stolt över allt vi har gjort tillsammans och min egen insats det är inget jag behöver gå in på.

Varför tog det slut nu?

– Det har blivit mycket löp i alla sju matcherna och jag tyckte att man såg redan mot Schweiz att krafterna började sina. När vi inte får till det med bollen så blir det ännu mer spring. Vi visste att vi skulle springa mycket och försvara oss mycket och det gjorde vi bra. Men ibland så kan vi bättre med bollen än vad vi har visat och vi tappar den lite för enkelt och då tappar vi kraft och får försvara och springa mer och det var tufft för oss.

– Vi vill bli ännu bättre i framförallt det offensiva och det känner jag och alla andra. Vi måste bli mer dominanta där men vi ska ändå vara stolta och glada över det vi har gjort. Det var många stora nationer som försvann innan Sverige försvann. Förhoppningen är ju att vi får uppleva något liknande det här i EM.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.