"Foppa" avgör gärna en final till

ANNONS
|

I fjol gjorde han sitt livs match när Guif pulveriserades i SM-finalen. Ett rött hav med eskilstunabor fyllde stora delar av läktarna i Scandinavium, men tystades effektivt när "Foppa" började rada upp räddningar.

- Jag har kanske sett den där matchen uppemot tio gånger. Det är den häftigaste matchen jag har spelat, verkligen ett minne för livet. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det blev som det blev. Deras skyttar började med att missa varenda avslut och det är så små marginaler. Jag vann den mentala kampen kan man väl säga.

I dag är publikhavet orange, "Foppa" har längtat efter SM-finalen ända sedan Ystad slogs ut i semin. Vi träffas hemma hos Sävehof-målvakten dagen före avresan till Malmö. Han sitter lugnt tillbaka lutad i en fåtölj och berättar om hur gott han trivs i klubben, hur mycket han älskar att spela stora matcher, om fritiden som han gärna tillbringar med hunden Rambo och om jobbet som nätverkstekniker som han sköter från ett hörn av köket i den mån han har tid. Och efter ett tag kryper det fram att han var hårdrocksbasist i sin ungdom.

ANNONS

- Men det gör ingenting om det inte får plats i artikeln, säger han.

Han pratar hellre om kvällens begivenhet.

- Kristianstad har gjort det jävligt bra. Folk målar upp oss som storfavoriter, men man ska ha respekt för deras prestation. De har slagit ut både Alingsås och Guif, som båda hade hemmafavör. De har en fantastisk målvakt i Jesper Larsson. Han gör sin sista match i karriären och är säkert sugen på att vinna något. Vi får hoppas att han inte har sin dag, säger Forsberg.

Han tycker att Sävehof har en idé om hur de ska få stopp på Kristianstad och Partillelaget kommer att ha fördel av finalrutinen plus erfarenheterna från Champions League.

- Nu vill man bara spela matchen. Det har börjat pirra. Jag blir nervös, men det får en positiv effekt på mig oftast. Jag var lite mer förberedd på Guif och det kanske hade passat oss lite bättre. Kristianstad är ju hyggligt nya och vi har bara mött dem borta hemma de två åren de har varit uppe. Men för publiken blir väl det kul. Det lär bli ett ruskigt tryck med alla deras supportrar.

Ni har två raka SM-guld, kan man bli mätt på att vinna?

ANNONS

- Jag tror faktiskt inte det. En titel står på spel och det skapas någon form av hatstämning mellan lagen. Man vill verkligen inte se de andra vinna.

Sävehof

Fyra SM-guld (2004, 2005, 2010 och 2011).

Kristianstad

Fyra SM-guld (1941, 1948, 1952, 1953)

Sävehof

Sju SM-guld (1993, 2000, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011)

Lugi

Finaldebutant

ANNONS