Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Folkfest när Pixbo vann fullsatt derby

Lapp på luckan och heta känslor på planen. Fredagskvällen bjöd på ett riktigt derby när Pixbo tog emot Lindås i SSL. Mycket tack vare Jon Hedlunds storspel i den andra perioden kunde hemmalaget vinna derbyt med 6-2.
– Det är ju tre poäng som alla andra matcher men det blir ju lite extra såklart med derby, säger Hedlund efter matchen.

Redan på väg in i Wallenstamhallen möttes publiken av beskedet om att det var slutsålt, och under uppvärmningen kom flera uppmaningar till publiken om att tränga ihop sig. Det stod tidigt klart att det skulle bli en folkfest i Mölnlycke under sista omgången av SSL när Pixbo Wallenstam tog emot Lindås Waves. Och de 550 i publiken fick se hemmalaget Pixbo vinna med 6-2.

– Det är jätteskönt såklart. Det är ju tre poäng som alla andra matcher men det blir ju lite extra såklart med derby. Man vet att om vi förlorar kommer vi få höra det lång tid framöver, säger Pixbomålvakten Jon Hedlund efter matchen.

Jämnt i två perioder

I slutändan kunde Pixbo vinna ganska komfortabelt. Men i nästan två perioder var matchen betydligt jämnare än slutresultatet visar. Pixbo inledde visserligen matchen starkast men efter första perioden stod det trots allt 1-1. Andra perioden började ungefär som den första såg ut. Pixbo som spelförande lag men när Lindås väl fick tag på bollen gick de snabbt framåt.

Gästernas Patrik Malmström fick tidigt ett läge att ge sitt lag ledningen. Men Jon Hedlund stod emot i Pixbomålet.

Jon Hedlund skulle få fler chanser att visa sin skicklighet i målet. Flera gånger under perioden hittade Lindås fram till fina målchanser. Men varje gång var Hedlund i vägen och höll sitt lag kvar i matchen.

– Det är en svår match på det sättet att i första perioden gör jag nästan ingenting. Jag tror det är tre skott på mål och ett går in. I andra så händer det lite mer. Jag är nöjd med min insats idag, två insläppta mål i innebandy är en bra siffra, berättar Hedlund.

"Tycker att vi till slut vinner rätt stabilt"

Efter att Pixbo gjort 2-1 och 3-1 alldeles i slutet av den andra perioden lyckades Lindås inte riktigt resa sig. När Pixbo dessutom utökade sin ledning tidigt i den tredje blev det en något bekvämare resa för hemmalaget.

– Jag tycker att vi till slut vinner rätt stabilt. I första tycker jag vi äger spelet men i andra tar de över litegrann. Men det handlar om att ta chanserna när de kommer och det tycker jag vi gör lite bättre än dem idag, säger Hedlund.

I slutändan rann slutresultatet iväg till 6-2 för Pixbo som trots siffrorna fick kämpa hårt för derbyvinsten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.