Markus Svensson var en av matchens bästa spelare när Färjestad slog Rögle med 3–2 efter straffar på tisdagen. Arkivbild.
Markus Svensson var en av matchens bästa spelare när Färjestad slog Rögle med 3–2 efter straffar på tisdagen. Arkivbild.

Försenat Färjestad vann strax före midnatt

Klockan hann ticka iväg en bra bit mot midnatt innan Färjestad fick fira segern, 3–2 efter straffar, borta mot Rögle. SHL-matchen blev framskjuten två timmar då Färjestads resa till Ängelholm försenades.

ANNONS
|

Gästerna från Karlstad drabbades av flygförseningar och hann inte till Ängelholm i tid, varför matchen inte kunde starta förrän klockan 21.

De på läktaren som ändå orkade hålla sig vakna – några sågs nicka till på läktaren när kvällen blev allt senare – fick se hemmalaget gå mot segern under ordinarie tid, efter att 17-åriga Nils Höglander hade styrt in sitt första SHL-mål i karriären, till 2–1, i mittenperioden.

- Jag såg inte att den gick in från början, men när jag såg det blev jag glad så klart. Jag har haft några lägen tidigare som jag skulle ha kunnat göra mål på, men det var skönt att det blev i dag, säger Nils Höglander till CMore.

ANNONS

Skärpan i spelet blev allt sämre ju längre kvällen led, men Färjestad lyckades ändå skaka fram en kvittering när finländaren Tomi Sallinen tryckte in 2–2 i slutet av tredje perioden.

Efter en mållös förlängning gick Färjestad vinnande ur striden efter att Daniel Viksten satte den avgörande straffen. Men den stora matchhjälten var antagligen målvakten Markus Svensson, som efter att ha missat flera matcher på grund av skada, stod för en handfull högklassiga räddningar.

- Det var jätteskönt att vinna här i dag, säger Markus Svensson till CMore.

- Det kändes bra, tyckte jag. Vi ligger bra i egen zon matchen igenom. Men vi hade lite medstuds i förstaperioden, det får man erkänna.

TT

ANNONS