Ebba Andersson är en av fem redan OS-klara åkare som kör världscupen i Seefeld kommande helg. Arkivbild.
Ebba Andersson är en av fem redan OS-klara åkare som kör världscupen i Seefeld kommande helg. Arkivbild.

Flera OS-åkare till världscupen i Seefeld

Fem OS-åkare finns med i den svenska längdtruppen till helgens världscuptävlingar i österrikiska Seefeld. Bland andra formstarka Ebba Andersson och Calle Halfvarsson. "Vi har flera starka åkare på plats", säger förbundskapten Rikard Grip.

ANNONS
|

Det är det sista testet inför OS i Pyeongchang som startar om drygt två veckor, och tävlingarna fungerar dessutom som genrep till nästa års VM i just Seefeld.

"Några åkare reser till Japan för pre-camp (inför OS) redan på fredag, medan andra har valt att stanna hemma för att träna och ladda batterierna inför OS", säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Två av de redan OS-uttagna som åker till Österrike är Ebba Andersson och Calle Halfvarsson. De fick var sitt bra formbesked i slovenska Planica häromdagen: Halfvarsson blev trea på 15 kilometer och Andersson blev femma på 10 kilometer.

ANNONS

"Det ska bli roligt att få se Ebba igen efter en fantastisk prestation i Planica. Det blir också spännande att se Anna Dyvik efter helgens finalplats i den klassiska sprinten, och Maja Dahlqvist, som var på pallen i den senaste fristilssprinten", säger Grip.

De OS-åkare som tävlar i Seefeld – även Ida Ingemarsdotter, Teodor Peterson och Oskar Svensson – reser till landslagets OS-förläger i Japan först på måndag.

TT

Fakta: Truppen till Seefeld

Damer sprint: Maja Dahlqvist, Anna Dyvik, Ida Ingemarsdotter, Maria Nordström, Evelina Settlin, Jonna Sundling.

Damer distans: Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Ida Ingemarsdotter, Maria Nordström, Evelina Settlin, Emma Wikén.

Herrar sprint: Karl-Johan Dyvik, Calle Halfvarsson, Emil Johansson, Emil Jönsson, Teodor Peterson, Oskar Svensson.

Herrar distans: Axel Ekström, Jonas Eriksson, Simon Lagesson, Anton Lindblad, Viktor Thorn, Karl-Johan Westberg.

ANNONS