Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lovisa Lindh och Anderas Kramer. Bild: Bildbyrån
Lovisa Lindh och Anderas Kramer. Bild: Bildbyrån

Flera göteborgska framgångar i SM

Ullevis Lovisa Lindh blev svensk mästare på 800 meter – Sävedalens Andreas Kramer likaså. Det var bara några av flera västsvenska framgångar i inomhus-SM i Norrköping.

Inomhus-SM i friidrott är till ända.

En tävling som avslutades med positiva resultat och fina placeringar för flera av de västsvenska friidrottarna.

Andreas Kramer, Sävedalens AIK, var stor favorit på 800 meter och 21-åringen motsvarade förväntningarna utan att förta sig. Silvermedaljören från sommarens EM i Berlin stod för en stabil insats och vann på tiden 1:51,36. En dryg sekund före tvåan Efrem Brhane.

Ullevis Lovisa Lindh var också klar favorit på samma distans och även hon höll för trycket och sprang i mål som etta på 2:10, 96.

Utöver de båda meriterade namnen var det också flera andra västsvenskar som hade en lyckosam söndag.

LÄS MER: Kanonlopp av Fougberg i maratondebuten

Guld för Svärd Jacobsson

På 400 meter för herrar var det trippelt Göteborg i topp. Carl Bergström (Örgryte) vann före Martin Selin (Ullevi) och Joakim Karlsson (Ullevi). På motsvarande distans vann Matilda Hellqvist (Ullevi) damklassen. Även på 200 meter för damer fick Ullevi jubla, då Lisa Lilja tog hem guldet.

Också på 1500 meter blev det ett par pallplatser för göteborgsk del. Sävedalens Linn Söderholm slutade tvåa i damklassen och Ali Al-Janabi knep en bronsplats i herrklassen.

Högre upp på pallen än så hamnade Örgrytes stavhoppsfenomen Melker Svärd Jacobsson. 25-åringen tog SM-guld med 5,15 som vinnarhöjd.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.