Flera eritreaner försvann efter VM – nu återfunna

Efter VM försvann flera eritreanska friidrottare. Nu har de återfunnits, meddelar Eritreas friidrottsförbund. Polisen har avslutat ärendet.

ANNONS
|

Det är inte en ovanlighet att aktiva försvinner efter att mästerskap avslutats. Vid handbolls-VM i december rapporterades det att fyra spelare från Kamerun och en från Iran försvunnit från sina respektive landslag.

Shaghayegh Bapiri från Iran talade sedan ut i en videointervju om beslutet, där hon berättade att hon skulle söka asyl på annat håll.

– Jag hoppas att kvinnor i mitt hemland inte ska ses som andraklassens medborgare. De ska inte tvingas göra saker de inte vill, sa hon.

Utom fara

I samband med friidrotts-VM i amerikanska Eugene hände det igen. Flera aktiva från Eritrea gick inte att hitta vid hemresan. Den mest kände Yemane Haileselassie, som nått framstående resultat i två olympiska spel, och slutade sjua på 3 000 meter hinder på VM.

ANNONS

Nu meddelar Eritreas friidrottsförbund, enligt The Register-Guard, att fem utövare återfunnits. Friidrottarna ska vara utom fara, och inom kort återansluta till landslaget och dess aktiviteter.

I samma veva meddelar polisen i Oregon att man avslutat ärendet.

LÄS MER:Flickvännen i tårar – så hyllas Armand Duplantis

LÄS MER:Bergqvist om medaljläget: "Hoppats på fler"

LÄS MER:VM-guld för Duplantis – sätter nytt världsrekord

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS