Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tommy Fleetwood vinkar till publiken under tourfinalen i Dubai.

Fleetwood toursegrare efter jättedrama

Efter en lång säsong avgjordes Europatourens Race to Dubai på det allra sista hålet på den allra sista rundan i den allra sista tävlingen i Dubai.

Europatourfinalen i Dubai avgjordes med en thriller av sällan skådat slag.

Inför tävlingen ledde Tommy Fleetwood i sammandraget, men han spelade dåligt samtidigt som engelsmannen Justin Rose sakta men säkert knaprade in på försprånget genom att spela strålande den sista dagen – i alla fall de första nio hålen.

Rose såg ut att gå mot sin tredje raka tävlingsvinst i rad, men hans golfspel kollapsade de sista nio hålen och Fleetwood kunde hålla undan för totalsegern på årets Europatour.

"Väldigt speciellt"

- Det är otroligt. Man inleder säsongen i november/december och så hänger det på säsongens sista slag vem som vinner. Det är väldigt speciellt, säger Fleetwood till BBC.

Rose gjorde tre bogeys de sista sju hålen, men hade faktiskt ändå chansen på tourtiteln på det 18:e hålet. Sedan Fleetwood avslutat med en bogey kunde Rose ha kommit tillbaka – om han sänkt en eagleputt från 30 meter.

Rose missade och Fleetwood kunde pusta ut. Nu fick Rose dela fjärdeplatsen i Dubai. Spanjoren Jon Rahm vann, ett slag före irländaren Shane Lowry.

"Givetvis okej"

Svenskarna Alexander Björk och Alexander Norén spelade inga huvudroller i Dubai utan slutade på 17:e respektive 45:e plats. Norén slutar åtta totalt på Europatouren.

Björk var missnöjd med sitt spel, men har ändå gjort ett strålande debutår på Europatouren.

- Jag kommer från en period då jag tycker att jag spelat lite sämre och inte riktigt fått till det. Om man tar med det i bagaget och att jag kommer hit och slutar 18-19 eller vad det blir bland de 60 bästa spelarna på touren. Ja, då är det givetvis okej, säger han till Svensk Golf.