Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alex Galic hade en nyckelroll när Eslöv vann SM-guld.

Fjärde raka SM-guldet för Eslöv

Eslövs AI tog sitt fjärde raka dam-SM-guld i pingis via två raka vinster med 5–2 mot Storfors BTK.

Storfors vann grundserien och hade förhoppningar om att kunna rubba de regerande mästarna. Lägen fanns, men till slut stod Eslöv som vinnare i sin femte raka SM-final.

- Det var väldigt tuffa matcher, men vi var något bättre i de avgörande lägena, sade Eslövs tränare Mattias Andersson.

En spelare höjde sig över mängden i den andra finalen och det var Alex Galic, som visade stor mental styrka och verkligen stod pall när hon kom i underlägen. Speciellt i det viktiga mötet mot Lina Misikonyte. Storforsspelaren hade setbollar i båda seten hon förlorade fram till skiljeset. Där ryckte Galic och vann till slut enkelt. Det innebar ledning för Eslöv med 3–1 efter att Li Wenxi samtidigt vunnit över Jessica Yamada i tre raka set.

- Jag har förlorat två gånger tidigare mot Lina, men spelade väldigt starkt i underlägen i dag, sade en mycket glad Alex Galic.

Man ska då veta att Galic har besvärats av halsont under hela finalveckan. Att hon ändå kunna prestera det spel hon gjorde imponerar.

När Eslöv skaffade sig 3–1 fick man också ett mentalt överläge som gjorde att Storfors inte hade den riktiga orken att komma igen, även om hemmalaget stred till att sista bollen var spelad.

Alex Galic vann alla sina tre singelmatcher medan Li Wenxi tog de två övriga.

- Det här var en underbar seger för mig och en viktig seger för klubben, sade Galic, som meddelade att hon fortsätter i Eslöv även nästa säsong.