Zlatan Ibrahimovic förlorade med sitt LA Galaxy. Arkivbild.

Fjärde raka förlusten för Zlatans Galaxy

Svackan fortsätter för LA Galaxy och Zlatan Ibrahimovic i amerikanska MLS. Det blev förlust med 2–3 borta mot FC Dallas och svensken gick mållös från planen, för fjärde matchen i följd. Men han var en stolpträff från att rädda en poäng till sitt lag.

|

Los Angeles-laget ligger därmed kvar under slutspelsstrecket.

Ibrahimovic spelade hela matchen för sitt lag, men hade få målchanser. Tills i slutminuten av ordinarie tid då anfallsstjärnan tog hand om ett farligt frisparksläge och dundrade bollen i stolpen. Symptomatiskt för den måltorka han befinner sig i.

Förutom Ibrahimovics olyckliga svit har Galaxy även problem med försvarsspelet och har nu släppt in tre mål i tre matcher i följd.

Zlatans norske anfallspartner Ola Kamara gjorde Los Angeles första mål mot FC Dallas, vilket innebar reducering till 1–2 i början av anda halvlek, något som väckte hoppet hos Galaxy-fansen.

Men repliken kom snabbt. Några minuter senare satte Roland Lamah 3–1 för Dallas. Galaxy fick en chans att komma tillbaka sedan Dallas fått försvararen Reto Ziegler utvisad med 20 minuter kvar och det blev ett visst tryck mot Dallas-målet.

Inhopparen Emmanuel Boateng reducerade till 2–3 åtta minuter före slutet, men närmare än så kom inte LA Galaxy.