Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Fjärde raka för Frölunda – hakar på i toppen

Tre raka segrar blev till fyra för Frölunda efter ett hett rivalmöte med Luleå.
Efter segern klättrar Frölunda i tabellen och hakar på i toppen.

Seger mot Växjö med 1–0 efter straffar och sedan dubbla segrar mot Timrå gjorde att julledigheten blev extra skön för spelarna i Frölunda.

När SHL startade om på annandagen var det serieledande Luleå som kom på besök i Göteborg.

Det skulle börja bra för Frölunda mot ett Luleå som hade minst insläppta mål i hela SHL inför lagens möten med sina 52 mål.

Rhett Rakhshani som skulle komma igång kring jul trampade sig fri och lurade Niklas Rubin och lyfte iskallt in ledningspucken.

– Det är skönt att göra mål. Det är alltid kul att göra mål. Formen har bara blivit bättre, det tar lite tid innan man är i matchform. Det handlar inte bara om kondition, det är självförtroende och tajming, det är allt. När du inte har spelat på ett tag är hockey en obekväm sport. Men det börjar falla på plats för mig nu, säger Rakhshani till C More.

Snabb kvittering

Den glädjen skulle dock bli kortvarig då Frölunda-spelarna helt tappade bort Robin Kovacs vid bortre stolpen som enkelt kunde kvittera i Scandinavium.

Frölunda återtog dock ledningen igen.

Den här gången genom Max Friberg som tryckte in 2–1 i powerplay. Ett mål som fick Thomas Berglund att byta ut Niklas Rubin till förmån för Joel Lassinantti.

Strax därefter tvingades Mattias Guter lämna isen efter en rejäl tackling av Mats Rosseli Olsen som fick sätta sig i utvisningsbåset. Det efterföljande boxplayet klarade Frölunda utan problem.

Värre skulle det bli när Jonathan Sigalet åkte ut för andra gången. Då kom kvitteringen genom Erik Gustafsson.

Lika trögt såg det ut när Einar Emanuelsson utan problem trampade förbi både Gustav Lindström och Jonathan Sigalet innan han lyfte in pucken bakom Johan Mattsson.

En ribbträff från gästerna räddade Roger Rönnbergs gäng från att ligga under med 2–4.

Talangens första mål

Istället skulle Frölunda komma tillbaka genom Linus Nässén som efter en tilltrasslad situation kunde göra sitt första SHL-mål i karriären.

I den tredje perioden hettade det till rejält. Jonathan Sigalet fällde Jesper Sellgren och Karl Fabricius skickade in kanadensaren i sargen. Då blev det slagsmål mellan flera av spelarna innan domarna valde att visa ut både Sigalet och Fabricius.

Frölunda skulle återigen ta ledningen. Max Friberg stod för förarbetet och Simon Hjalmarsson fick nästan öppen kasse och kunde enkelt peta in pucken.

Hjalmarsson skulle kort därefter även spela fram Joel Mustonen som snärtade in pucken bakom Lassinantti.

Ett mål som blev matchens sista. Segern hade inneburit en serieledning om det inte var för Färjestad som besegrade Växjö och därmed tog förstaplatsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.