Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nilla Fischer. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fischers svar till Granqvist: "Skitsnack"

Landslagsbacken Nilla Fischers tal om jämställdhet på Fotbollsgalan fick herrlandslagets Andreas Granqvist att känna sig utpekad. För Expressen berättar Diamantbollenvinnaren att hon blev förvånad över hans reaktion. Hon förstår inte hur Granqvist kunde tolka talet som han gjorde.

Ett av Granqvists uttalanden efter talet handlade om att han har en fru och två döttrar och också står för jämställdhet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det blir lite orättvist när man drar alla över en kam, sade han.

Fischer tycker inte att Granqvists familjesituation säger något om hans syn på jämställdhet.

- Som manlig idrottare kan man inte tycka det är jämställt, det är omöjligt. Åtminstone om man tänker logiskt och har lite kunskap. Att som man ha fru och döttrar, det betyder ingenting. Självklart vill män det bästa för sina döttrar, men det betyder inte att man aktivt jobbar för jämställdhet. Och säga att man är för jämställdhet betyder inte att man gör ett skit för att det ska bli jämställt, säger hon till tidningen.

Landslagskaptenen Granqvist var dessutom tydlig med att han är trött på att hela tiden få ta diskussionen kring jämställdhet och att det i stället borde vara förbundet som kommunicerar i frågan. Han sade också att herrlandslaget gjort vad de kunnat då de gått ner i ersättning för att damerna skulle få mer – något som senare dementerades av Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

- Det är vi i damlandslaget som alltid får frågor om orättvisor och jämställdhet. Att Granqvist tycker att det är jobbigt att svara på de här frågorna någon gång, det är obegripligt. Och att han säger att herrarna alltid får prata om de här frågorna, det är rent skitsnack för mig, säger Fischer till Expressen.