Finska lösningen – korar mästarlaget via TV-spel

Den finska hockeyligan ställdes även den in efter att coronaviruset spritt sig över världen. Nu har en lösning på hur säsongen ska avslutas hittats – genom att avgöra säsongen med TV-spel.

ANNONS
|

Coronaviruset har spritt sig över världen och sportens värld har blivit hårt drabbad. Match efter match, säsong efter säsong och slutspel efter slutspel har ställts in helt eller skjutits upp efter att viruset spritt sig.

I Finland ställdes hockeysäsongen in och det blev inget slutspel den här säsongen.

Vilka skulle då bli mästare?

LÄS MER: Ronaldos galna lön – dollarmiljardär innan året är slut

I Sverige valde man att avsluta säsongen och inte kora någon SM-mästare den här säsongen. I Finland har man dock hittat en lösning.

Genom att avgöra säsongen framför TV-apparaterna genom att låta varje lag som tog sig till slutspel välja en spelare som representerar laget och tävlar mot de andra genom TV-spel. Klubbarna behöver inte välja en spelare som spelar för laget i dagsläget utan får välja helt fritt.

ANNONS

LÄS MER: Anton Turkalj är göteborgaren som ska erövra världen

Något som har gjort att Harri Pesonen som var med och vann VM-guld med Finland 2019 men nu spelar för SCL Tigers i Schweiz deltar samt AHL-spelarna Joni Tuulola och Joona Luoto.

– Vad vi vet är vi den första hockeyligan som går online för att att avsluta säsongen. Det är toppen att vi kan erbjuda underhållning till alla hockey-entusiaster, säger Aija Saha, marknadschef inom finska hockeyligan, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Krönikören om Lundqvist: "Beslutet lämnade en avskyvärd smak i munnen"

Matcherna kommer att sändas i finsk TV med kommentatorer. Matchserierna avgörs i bäst av fem innan ett lag går vidare och till slut koras ännu en finsk mästare.

Om än på ett lite annorlunda sätt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS