Kaisa Sali.
Kaisa Sali. Bild: Marco Garcia

Finsk VM-medaljör knivhuggen

På sin egen bakgård knivhöggs den finska triathleten Kaisa Sali i ryggen av en främling och vårdas på sjukhus.
– Den enorma kniven skapade ett hål från min rygg till mitt bröst, skriver VM-medaljören på Instagram.

ANNONS
|

Kaisa Sali är en av Finlands främsta triathleter med både VM-silver och VM-brons på sin meritlista. Under söndagen hotades 38-åringens liv.

Sali, som nyligen avslutat sin aktiva karriär, vårdas nu på Lapplands centralsjukhus i Rovaniemi efter att ha blivit knivhuggen i ryggen på sin egen bakgård.

Från sjukhuset har Sali skrivit om händelsen på sin Instagram.

"Allting kan förändras på en ögonblick. I morse blev jag huggen av en total främling på sin egen bakgård. Den enorma kniven gjorde ett hål från överdelen av min rygg till mitt bröst. Men jag hade tur och ingenting vitalt skadades. Det finska sjukvårdssystemet är fantastiskt och jag är i goda händer", skriver Sali.

ANNONS

Den finska polisen ska ha kripit en 30-årig man från Kolari som misstänks för försök till dråp. Däremot har inget motiv fastställts.

– Den misstänkta är en gammal bekant för polisen. Han har också tidigare haft med polisen att göra. Motivet klarnar under förundersökningen. I det här skedet vet vi inget om det, säger Kirsi Huhtamäki från finska Lapplands polisinrättning till finska Yle, rapporterar SportExpressen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS