Finländsk skräll gav elitloppsbiljett

En blixtrande spurt från sista till första plats avgjorde Prins Daniels lopp på Gävletravet. Finländske Workout Wonder flög lågt över upploppet och passerade samtliga i god tid före mål. Till kusken Tommi Kylliäinens stora glädje som bjöd på en härlig segergest kort före mål.

ANNONS
|

Segern gav en biljett till Elitloppet nästa söndag. Men den finländska tränaren och delägaren Jarno Kauhanen tackade inte ja omedelbart.

- Nej, det är ytterligare två delägare med på hästen och vi måste alla pratas vid först innan vi bestämmer oss. Visst, det är llas dröm att få vara med på Solvalla nästa söndag, men vi får vänta med besked till på söndag, sade Kauhanen.

ANNONS

Shadow Woodland, körd av Ulf Ohlsson, tog som väntat hand om ledningen och tempot var tufft (1.10,0/1000 meter). Rod Stewart drog tåget i tredjespår 500 meter från mål med Wild Honey och Workout Wonder i släptåg. Men det var väldigt långt fram till täten och slutsvängen blev ute i fjärde-femtespår.

"Kunde jag aldrig drömma om"

- Det ska egentligen inte gå, men han såg så fin ut i sista kurvan och han avslutade otroligt snabbt. Jag har lite svårt att prata just nu. Det här kunde jag aldrig drömma om, sade tränare Kauhanen från Lahtis.

Kusken Tommi Kylliäinen har vunnit flera lopp i Sverige tidigare med bland annat Womanizer. I fjol vann han finalen i Solvalla grand prix för fyraåringar med just Workout Wonder.

- Loppet blev ungefär som jag hade tänkt mig från spår åtta, det var bara att ligga sist, hoppas på hårt tempo och att vi sedan skulle kunna spurta förbi så många som möjligt över upploppet, förklarade Kyllinäinen.

ANNONS

Örjan Kihlström gav Wild Honey ett fint lopp i ryggar. Stoet fick gå för fullt i utgången av sista kurvan, ett hundra meter före mål kopplade hon greppet men kunde inte svara på Workout Wonders enorma avslutning.

I fjol vann Kihlström de flesta stora lopp. I år har det varit stolpe ut många gånger för Solvallakusken.

Ett par biljetter kvar till Elitloppet

Solvallas sportchef Markus Myron har ett par biljetter kvar till Elitloppet nästa söndag.

- Det är två till fyra platser kvar. Om Daniel Redén tackar ja med Delicious är det tre kvar. Jag hoppas förstås på ett ja från Workout Wonder, som verkligen var bra i dag. Då är det två platser kvar. Räknar att allt blir klart i god tid i morgon, sade Markus Myron till TV4.

Wild Honey är en het elitloppskandidat. Stoet gjorde en stark insats i V75-6 och har en vass spurt.

Halmstadstränaren Jerry Riordan hade hoppas mycket på Twister Bi, men hästen fastnade på innerspår sedan Christoffer Eriksson inte lyckats ta ledningen från innerspår.

V75 var på väg mot bottenutdelning innan Workout Wonder och MT Insider skrällde i de två sista avdelningarna. Båda från spår åtta.

ANNONS
TT

ANNONS