Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rosengårds Lieke Martens (vänster) gjorde två mål i storsegern mot Kvarnsveden. I finalen möter Rosengård Linköping, med bland andra Magdalena Eriksson (höger). Arkivbild.

Finalrepris för Rosengård och Linköping

Det blev inga skrällar när semifinalerna i Svenska cupen avgjordes. Årets final blir återigen – för tredje året i rad – en uppgörelse mellan Rosengård och Linköping.

Rosengård stod för en kross när man besegrade Kvarnsveden på hemmaplan med 6–0 i semifinalen. I paus stod det bara 1–0 till Malmölaget efter att Anja Mittag, via försvarare, rullat in bollen i den 33:e minuten. Men i den andra halvleken lossnade det rejält.

Anja Mittag gjorde sitt andra för dagen innan Ella Masar, Lotta Schelin och Lieke Martens fyllde på. Martens stod också hon för två mål, varav ett på straff i den 88:e minuten och det andra på tilläggstid till 6–0.

Samtidigt hade Linköping inga större svårigheter att besegra Djurgården, även om Stockholmslaget inledde starkt och inte lät gästerna skapa speciellt mycket. 1–0 till Linköping kom först efter en dryg halvtimme när Marija Banusic hittade rätt. I den andra halvleken såg man till att vara med från start och Tove Almqvist gjorde 2–0 efter 54 minuter, vilket blev slutresultatet.

Därmed blir finalen, som spelas den 27 augusti, en repris på fjolårets avgörande när Rosengård till slut stod som segrare efter 3–1 mot Linköping. Den här gången blir det hemmaplan för Linköping.

- Skönt att få spela hemma den här gången och skönt att få möta just Rosengård igen. Förlusten senast kändes som ett rejält slag i magen, säger backen Jonna Andersson till Corren.

Linköping är framgångsrikt i cupsammanhang och årets final blir den sjunde sedan 2006.

- Vi vill vinna alla tävlingar som vi ställer upp i. Det gäller både allsvenskan och cupen. Vi tar det på största allvar, säger Andersson.