Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Gustavsson storspelade mot Sirius. Arkivbild.

Fimpen gjorde livet surt för Sirius

Gammal är äldst, brukar det heta. Fråga bara Henrik Gustavsson Åtvidabergs snart 40-årige målvakt räddade en poäng borta mot superettans ledarlag Sirius.

Egentligen avslutade Henrik Gustavsson – eller "Fimpen" som han brukar kallas – elitkarriären efter förra säsongen. Men redan i somras, efter en kort mellanlandning som utespelare i division 5, var han tillbaka i Åtvidaberg – tänkt som reserv till förstemålvakten Gustav Jansson.

På måndagskvällen, borta mot Sirius, fick han chansen mellan stolparna.

Och som han tog den.

Svängigt

Gustavsson storspelade och såg till att gästerna hängde kvar i matchen i den första halvleken. Han kunde förvisso inte göra något åt Christer Gustafssons 1–0-mål, och inte heller när Ante Björkebaum cykelsparkade in 2–1, men däremellan räddade han allt och lite till.

- Med vikten går det ju fort ner, men sedan är det ett helvete att ta sig upp igen, sade Gustavsson skämtsamt till TV4 Sport.

Trots Sirius spelmässiga övertag var det likaläge i paus, eftersom gästernas Shkodran Maholli kvitterade Uppsalalagets ledningar två gånger om.

I den andra halvleken, då Åtvidaberg fick Alberto Catenacci utvisad, trodde nog de flesta på Studenternas att Sirius utan större problem skulle avgå med samtliga tre poäng.

Så blev det inte.

I stället satte Ammar Ahmed 3–2 till Åtvidaberg på en straff han själv fixat. Kort senare ordnade Ian Sirelius 3–3, vilket också blev slutresultatet.

Tätt i tabelltoppen

Ett resultat som innebär att Sirius missade chansen att rycka i toppen av superettantabellen. Laget leder alltjämt, men nu blott en poäng före närmast jagande Halmstad.

- Jag är otroligt missnöjd. Jag har nog aldrig spelat en match där man fått så många lägen och inte vunnit. Det är otroligt tråkigt, sade Sirelius.

Henrik Gustavsson var desto mer nöjd.

- Jag känner stor stolthet över grabbarna. Men det är surt att släppa in den tredje bollen.

I nedre delen av tabellen avancerade Syrianska upp ovanför kvalstrecket, efter en viktig 1–0-seger hemma mot jumbon Ängelholm.