Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Filippa Lindman, Stockviks SF, under skidloppet över 5 km fristil den 16 november 2018 i Bruksvallarna. Bild: JOHAN AXELSSON
Filippa Lindman, Stockviks SF, under skidloppet över 5 km fristil den 16 november 2018 i Bruksvallarna. Bild: JOHAN AXELSSON

Filippa Lindman fick stroke i duschen

Svenska längdskidåkaren Filippa Lindman har drabbats av en stroke, skriver Expressen.
22-åringen kollapsade i duschen och ambulanspersonal fick bryta sig in.

För tre veckor sedan drabbades längdåkaren Filippa Lindman av en stroke. För Expressen berättar 22-åringen hur hon hade spelat fotboll på kvällen, men att något inte stämde när hon hade duschat efteråt: hon kunde inte lyfta benen och kände hur hennes fötter satt fast i golvet.

– Min första tanke är att jag ätit för lite under dagen, så jag tänker att jag ska gå till köket och ta något att äta. Men jag hinner inte så långt, säger hon till Expressen, och fortsätter:

– Först kan jag inte röra benen, så jag sätter mig ner på golvet. Och som tur var har jag telefonen med mig i badrummet. Jag ringer till pappa och förklarar att det är något fel på mig och ber honom ringa en ambulans.

"Mitt enda fokus (...)"

22-åringen berättar hur hon sedan sjunker ihop i duschen och inte kunde göra någonting – tills dess att ambulanspersonal kunde bryta sig in för att komma till undsättning.

Nu väntar en lång rehabilitering – och elitkarriären är inget hon fokuserar på i nuläget.

– Mitt enda fokus är att få en fungerande kropp igen, säger Filippa Lindman till Expressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.