Den 17-åriga Häckenanfallaren Felicia Schröder intervjuades av journalister under damlandslagets samling i Göteborg.
Den 17-åriga Häckenanfallaren Felicia Schröder intervjuades av journalister under damlandslagets samling i Göteborg. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Fick landslagsbeskedet – mitt under matteprovet

Mitt under matteprovet började det ringa och plinga i mobilen.
Då fick supertalangen Felicia Schröder beskedet: "Du är uttagen till A-landslaget".
– I början var jag nog lite chockad, säger 17-åringen.

ANNONS

Det var läsårets sista prov som skulle avklaras, men det var svårt för Felicia Schröder att lösa uppgifterna när mobilen plötsligt började göra sig påmind.

Häckenanfallaren fick kolla vad det gällde och då fick 17-åringen reda på att förbundskaptenen Peter Gerhardsson tagit ut henne till damlandslagets EM-kvalsamling mot Frankrike och England.

"Svårt att fokusera"

– Det var lite svårt att fokusera under resten av matteprovet, säger Schröder.

Hur gick provet?

– Det gick bra. Jag blev godkänd.

Schröder gjorde avtryck redan i fjol när det blev tre mål på 15 damallsvenska framträdanden och två viktiga mål när Häcken kvalade in till Champions League-gruppspelet.

ANNONS

I år har succén bara fortsatt. Anfallaren, som fyllde 17 år i april, är trea i damallsvenskans skytteliga på åtta mål och hon gjorde även två mål i en landskamp mot Polen med U23-landslaget i början av juni.

Nu har hon gjort sina tre första träningar i livet med damlandslaget och första mötet med förbundskapten Gerhardsson har hållits.

– Det var bra. En härlig snubbe, säger hon och skrattar.

Vad har de sagt till dig från tränarhåll?

– Vad jag ska spela som, var de ser mig på planen och vilka möjligheter det finns.

"Varit en dröm"

Hur ser du på möjligheterna?

– Det är inte upp till mig om jag får spela eller inte, men jag gör mitt bästa på träningarna så jag får ta det därifrån, säger Schröder.

Hur skulle det vara att få göra de första minuterna med A-landslaget?

– Det har varit en dröm att få göra debut och att bara komma med i truppen har varit en dröm det också. Det hade varit kul.

Sverige möter Frankrike på bortaplan på fredag och England på Gamla Ullevi i Göteborg på tisdag.

A-landslaget kan även vara en hemtam miljö för Felicia Schröder. Här ses hon med Häckenlagkamraterna Rosa Kafaji, Josefine Rybrink, Anna Sandberg och Jennifer Falk under en träning.
A-landslaget kan även vara en hemtam miljö för Felicia Schröder. Här ses hon med Häckenlagkamraterna Rosa Kafaji, Josefine Rybrink, Anna Sandberg och Jennifer Falk under en träning. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
ANNONS