Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kevin Fiala om det speciella mötet med Sverige: "Jag vill alltid vinna över dem".

Fiala om svenska stjärnparaden: "Ja, och?"

Tre Kronor sticker ut med sina 21 NHL-spelare i laget. Schweiziske forwardsstjärnan Kevin Fiala låter sig dock inte imponeras.

Den 22-årige Minnesotaforwarden ser fram emot mötet med Tre Kronor.

- Det är alltid speciellt, jag vill alltid vinna över dem. Jag har bott i Sverige och min flickvän är därifrån. Jag vill verkligen vinna, säger han på perfekt svenska.

Fiala spelade 2,5 säsonger i Sverige, en säsong med Malmös juniorer och sedan med HV71 i SHL.

"Aldrig roligt"

När han flyttade till Nordamerika och NHL blev han lagkamrat med Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm i Nashville. Alla tre var med och knäckte Fialas Schweiz i fjolårets VM-final, och Forsberg sköt till och med det avgörande målet i straffdramat.

- Det var tufft, speciellt efter straffar. Det är inte så roligt att förlora så. Men det var då och nu är det ett nytt VM, säger Fiala, som missade en straff i finalen.

I februari byttes han bort till Minnesota och han ser fram emot att möta Mattias Ekholm igen.

- Det ska bli kul. Vi får se vem som vinner, säger han och ler.

Inte skrämd

Fiala är imponerad över Sveriges lag, men inte så att det skrämmer. Därav hans kommentar kring numerären NHL-spelare.

- De har ett bra lag som alltid. Jättesnabba, bra offensiv och duktiga backar. De har allt, bra målis också. Vi måste spela vår bästa hockey för att vinna, säger han.

Den schweiziske forwarden tror starkt på sitt lag som, med sina sju NHL-spelare, har vunnit sina fyra första matcher och är före Tre Kronor i gruppen.

Fiala är målbäst i det schweiziska laget med fyra fullträffar och totalt sex poäng hittills. Tillsammans med New Jerseys Nico Hischier (3+4), vald som etta i draften 2017, och farmarlagsspelaren Vincent Praplan (1+5) har trion, som utgör Schweiz förstakedja, gjort 19 poäng hittills.

- Jag tycker att vi spelar bättre och bättre. Vi hittar varandra bra, så just nu finns inget att gnälla på. Det är bara att fortsätta, säger han.