Feyenoord mästare efter 18 års väntan

|

Redan förra helgen kunde Feyenoord ha säkrat ligasegern men förlorade mot Excelsior. Anspänningen var därför stor inför sista omgången och hemmamatchen mot Heracles.

Men redan efter 40 sekunder visade Kuyt vägen då han satte 1–0 och hela stadion exploderade i ett glädjerus. Det var dessutom 36-åringens 100:e mål för Feyenoord.

I tolfte minuten nickade han in tvåan och det tredje målet kom på straff med sex minuter kvar.

I mästarlaget finns Simon Gustafsson och Pär Hansson men de har bara gjort ett fåtal matcher under säsongen. Hansson meddelade efter matchen att han letar ny klubbadress.

- Det kan inte bli ett bättre slut, säger Hansson till Helsingborgs Dagblad.

För fem år sedan var John Guidetti skyttekung i laget och han twittrade en gratulationshälsning till laget när segern var klar.

Ned till tvåan Ajax skilde det till slut en poäng.