Ferry Svan slog nordiskt rekord

Ferry Svan, 23, slog nordiskt rekord i helgen i timbertsports i en tävling i München. Dessutom bjöd han på fyra personliga rekord.
– Det är absolut den bästa formen jag varit i nu och det känns väldigt bra, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Det blev inte skidor för Ferry Svan.

Han gick inte i pappa Gundes skidspår utan valde istället att satsa på timbersport. Ett val som verkar ha blivit minst sagt lyckats.

För i helgen i en tävling i München slog han till med fyra personliga rekord och ett nordiskt rekord.

– Jag visste redan innan tävlingen att jag kan göra det om jag gör det rätt. Jag behöver inte längre hoppas på att det går bra utan man vet om att det går bra, säger han till Expressen.

De fina resultaten kom i en av årets första tävlingar. En tävling som var publikfri som så många andra idrottsevenemang världen över.

ANNONS

Något som dock inte verkade påverkade Ferry Svan.

– Jag trodde det skulle vara en väldigt speciell tävling. I och med att det inte var någon publik men det gick väldigt bra. Det är lätt att bli stressad, man hör ju andra personers slag när det är tyst vilket man inte brukar göra om det är lite publik. Jag försökte bara att fokusera på mitt, säger han.

Till slut var han nio poäng före Armin Kugler och kunde fira segern.

– De grabbarna som var där har jag fått stryk mot förut de håller en hög nivå. Det är absolut den bästa formen jag varit i nu och det känns väldigt bra – att man har gjort någonting rätt även fast jag bara varit hemma och tränat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS